Obavijesti

News

Popularnog franjevca maknuli su sa Svetog Duha nakon što je stigla prijava za zlostavljanje

Popularnog franjevca maknuli su sa Svetog Duha nakon što je stigla prijava za zlostavljanje

Kako Večernji list neslužbeno doznaje, radi se o prijavi za spolno zlostavljanje maloljetnika i primjeni smjernica HBK-a za spolno zlostvavljanje maloljetnika i ostalih ranjivih osoba

VIDEO

Provincijal fra Miljenko Hontić poštujući kanonske propise, a radi dobra Crkve, u srijedu 16. listopada 2024. godine donio je odluku o privremenoj mjeri zabrane javnog vršenja svećeničke službe fra Vladimiru Vidoviću, svih dužnosti u provinciji te mu izrekao privremenu mjeru javnog djelovanja povezanog sa sakramentom svetoga reda. Kako Večernji list neslužbeno doznaje, radi se o prijavi za spolno zlostavljanje maloljetnika i primjeni smjernica HBK-a za spolno zlostavljanje maloljetnika i ostalih ranjivih osoba.

- Nakon obavijesti o mogućem kaznenom djelu i prikupljanja osnovnih podataka provincijal je podnio i prijavu nadležnim kanonskim institucijama i Državnom odvjetništvu te je otvoren za potpunu suradnju s civilnim vlastima. Poštivajući interes javnosti, provincija poziva medije da se prilikom izvještavanja o ovom događaju suzdrže od otkrivanja detalja mogućeg kaznenog djela kako bi poštivali sve zakonske odredbe i zaštitili sve dionike te civilnim vlastima omogućili provedbu sveobuhvatne istrage učemu će imati punu podršku i suradnju cijele Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca - piše u priopćenju.

- Budući da je fra Vladimir Vidović uz svećeničke, obnašao i brojne druge dužnosti unutar provincije te je bio definitor, predsjednik Uredničkog vijeća Veritasa i ravnatelj Doma sv.Antuna Padovanskog, iste će privremeno biti povjerene drugoj braći franjevcima.Provincija ovom prigodom izražava žaljenje radi cijeloga slučaja, nudi ispriku ukoliko seistragom i postupkom utvrdi kaznena odgovornost fra Vladimira Vidovića - dodaju u priopćenju.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio