Obavijesti

News

Komentari 8

Policija u Zagrebu uhitila važne dilere, pogledajte snimku akcije

Policija u Zagrebu uhitila važne dilere, pogledajte snimku akcije

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 51, 57 i 44-godišnjak su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu

VIDEO

Hrvatska policija uhitila je na zagrebačkom području, temeljem Europskih uhidbenih naloga, više osoba koje su se povezale radi proizvodnje i prometa drogama, i zaplijenila više od 5 kilograma kokaina, izvijestilo je u srijedu Ministarstvu unutarnjih poslova RH. "Postupajući po Europskim uhidbenim nalozima Savezne Republike Njemačke, službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta RH (PNUSKOK), u koordinaciji s policijom SR Njemačke, proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe opojnih droga u sastavu zločinačkog udruženja na području obiju država", navodi se u priopćenju.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, u utorak, 15. listopada, policija je na zagrebačkom području uhitila dva hrvatska državljana, u dobi od 51 i 57 godina, za koje je utvrđena sumnja da su, kao viši pozicionirani članovi zločinačkog udruženja, sudjelovali u organizaciji krijumčarenja droge.

Uhićenja su izvršena na temelju njemačkog uhidbenog naloga (EUN). Kako piše Jutarnji, radi se o njemačkoj istrazi povezanoj s jednim od krakova organizacije navodnog narkobosa Nenada Petraka. On je u veljači prošle godine osumnjičen u velikoj međunarodnoj akciji koju je pokrenula hrvatska policija. Nedugo nakon toga, Petrak je uhićen u Turskoj i izručen Hrvatskoj, gdje u splitskom zatvoru čeka početak suđenja.

Također je utvrđeno da je 44-godišnjak, državljanin Srbije, u neutvrđenom vremenu pa do 15. listopada 2024.,  od nepoznate osobe u SR Njemačkoj nabavljao veće količine kokaina i marihuane, koju je potom u svojstvu kurira prenosio u Republiku Hrvatsku sve radi daljnje preprodaje na narko tržištu, ističe u priopćenju MUP RH.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije su u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a, jučer, 15. listopada, oko 4 ujutro na autocesti A2 kod Zaprešića zaustavili osobno vozilo njemačkih registarskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao spomenuti 44-godišnji državljanin Srbije.

Na temelju naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici obavljena je pretraga vozila, kojom je u posebno ugrađenom spremniku u unutrašnjosti vozila, pronađeno i oduzeto pet paketa s ukupno više od pet kilograma kokaina te šest paketića marihuane sveukupne težine 118 grama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'
STRAVA U PULI

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'

Policija je ogradila ulicu u Puli gdje je u jutarnjim satima ubijen muškarac. Kako neslužbeno doznajemo, žena je završila u bolnici. Susjedi kažu kako je ubijeni volio svog psića. Oni će ga sada udomiti
HDZ-ovci demonstrativno izašli sa sjednice, Milanović zabranio dolazak načelniku OSRH?!
DRAMA NA ODBORU

HDZ-ovci demonstrativno izašli sa sjednice, Milanović zabranio dolazak načelniku OSRH?!

Načelnik OSRH je 15 minuta prije polaska na sjednicu Odbora na kojoj se priča o NATO misijama, dobio poziv iz Ureda PRH da dođe kod njega i da ne može doći na sjednicu