Obavijesti

News

Komentari 5

Podigli optužnicu protiv trenera iz NK Lokomotiva, prijetio je s lopatom: Izbušit ću te kao balon

Podigli optužnicu protiv trenera iz NK Lokomotiva, prijetio je s lopatom: Izbušit ću te kao balon

Moguće je da sam to rekao. U tome svemu što se reklo, vraćam film i stvarno pokušavam biti iskren. Ne tajim ni sekunde. Neki dijelovi mi fale, od tih toliko vrijeđanja, toliko ružnih riječi, izjavio je Ferenčina na sudu

VIDEO

Općinski kazneni sud u Zagrebu podigao je u travnju optužnicu protiv Damira Zdenka Ferenčine (52), pomoćnog trenera iz NK Lokomotiva Zagreb. 

Kako piše u optužnici, on je u svibnju 2022. između 15 i 16 sati u Zagrebu, u cilju da zastraši muškarca I.B., držeći u jednoj ruci lopatu, a u drugoj pocinčanu cijev, dotičnog zgrozio riječima: 'Izbušit ću te kao balon, znaš s kim imaš posla...'. To je kod muškarca izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti za vlastiti život i sigurnost te život i sigurnost članova obitelji. 

Sanader zbog Fimi medije opet na sudu, ali sada kao svjedok
Sanader zbog Fimi medije opet na sudu, ali sada kao svjedok

- Ozbiljno je prijetio da će ga usmrtiti i time počinio kazneno djelo protiv osobne slobode. Tražim da sud izda kazneni nalog kojim se prihvaća zahtjev, te okrivljenik Ferenčina za počinjeno kazneno djelo iz članka 139. stavka 2. Kaznenog zakona proglasi krivim i izrekne mu se kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci. S time da se okrivljeniku izrekne uvjetna osuda, tako što se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljenik u vremenu provjeravanja od jedne godine ne počini novo kazneno djelo. Predlažem da sud okrivljenika obveže da nadoknadi troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 100 eura - predložila je zamjenica općinskog državnog odvjetnika. 

Zagreb: Susret Lokomotive i Rudeša u 8. kolu Prve HNL

Nadalje u optužnici stoji, ako sud smatra da podaci u optužnici priloženi uz kaznenu prijavu ne pružaju vjerodostojnu osnovu za donošenje presude kojom će se izdati kazneni nalog ili ako protiv presude bude podnesen prigovor, traži da sud okrivljenika Ferenčinu za počinjeno kazneno djelo proglasi krivim te da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju od devet mjeseci. S time da se okrivljeniku izrekne uvjetna osuda, tako što se izrečena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljenik u vremenu provjeravanja od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Predlaže da sud okrivljenika obveže da nadoknadi troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 200 eura.

Branio se na sudu

Ispitan na državnom odvjetništvu, Ferenčina je u svojoj obrani, u odnosu na kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 3. u vezi stavka 2. Kaznenog zakona naveo da mu je kritičnog dana putem WhatsAppa njegovo dijete počelo slati poruke, ali izbrisane, što nikada ne radi, pa mu nije bilo jasno što je to bilo. Kada ga je nazvao, dijete je plakalo, govoreći mu da hitno dođe jer će ga ubiti i istući. Nakon toga ušao je u sukob s mlađim muškarcima, piše u optužnici. Okrivljenik je nazvao i policiju. 

- Da mogu vratiti vrijeme, ili da se ponovi slična situacija, uzeo bih svoje dijete u automobil, otišao kući i nazvao policiju - rekao je na sudu. Zbog svega mu je, kako tvrdi, žao. 

VIDEO Izbio požar na autobusu u Krapini: Vozio djecu na izlet
VIDEO Izbio požar na autobusu u Krapini: Vozio djecu na izlet

Na sudu su ga pitali i je li izjavio: 'Uđi unutra, izbušit ću te kao balon'...

- Moguće je da sam to rekao. U tome svemu što se reklo, vraćam film i stvarno pokušavam biti iskren. Ne tajim ni sekunde. Neki dijelovi mi fale, od tih toliko vrijeđanja, toliko ružnih riječi - izjavio je. Ponovio je da mu je iskreno žao zbog svega te garantira da se to s njegove strane više nikada neće ponoviti.

Lokomotiva i Rijeka sastali se u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Na sudu su ispitali i svjedoka/oštećenika. Kako tvrdi, ne može se sjetiti svih detalja, ali te su prijetnje usmrćenjem kod njega izazvale osjećaj straha za vlastiti život te život njegove vlastite obitelji. 

'Imajući u vidu imovinske prilike okrivljenika, težinu djela za koje se tereti, i njegovu dosadašnju neosuđivanost, smatram da je predložena kaznenopravna sankcija razmjerna stupnju krivnje, pogibeljnosti djela i svrsi kažnjavanja prema sadržaju odredbe članka 47. Kaznenog zakona', zaključili su na sudu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio