Pljuskovi i grmljavina do petka, a za vikend stiže nova promjena | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

Pljuskovi i grmljavina do petka, a za vikend stiže nova promjena

Pljuskovi i grmljavina do petka, a za vikend stiže nova promjena

U četvrtak u unutrašnjosti promjenljivo oblačno, na Jadranu sunčanije, ali i dalje nestabilno s mogućim pljuskovima i grmljavinom

VIDEO

Nestabilno vrijeme nastavit će se i u četvrtak kada će biti mjestimice kišovito, s pljuskovima i grmljavinom, najčešće na istoku, dok lokalno mogu biti i izraženiji. Kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod, na sjevernom Jadranu najmanja je vjerojatnost za pljusak. Ujutro će na kopnu biti ponegdje magle, dok će vjetar biti većinom slab, a na Jadranu umjeren sjeverozapadni. Uz obalu će puhati jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 14 do 19, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna temperatura će biti između 24 i 29 °C.

Zbog lokalno moguće izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom na snazi je žuti meteoalarm za više regija - zagrebačku, osječku, kninsku i dubrovačku. Žuti meteoalarm označava potencijalno opasno vijrme. Meteorolozi upozoravaju građane da budu na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena.

Ovdje svakodnevno pratite vremensku prognozu 24sata.

- Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom - navode.

 

Nove vrućine čekaju nas početkom vikenda. Kako progoziraju meteorolozi, bit će pretežno sunčano, osobito na Jadranu, te postupno stabilnije i toplije. U petak će uz jači dnevni razvoj oblaka uglavnom na istoku biti ponegdje još malo kiše i poneki pljusak s grmljavinom. Ujutro na kopnu može biti ponegdje magle. Puhat će većinom slab vjetar, a u nedjelju umjeren južni i jugozapadni. Na Jadranu slab i umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, ujutro ponegdje bura, dok će u nedjelju okrenuti na jugo.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

FOTO Velika gužva na prilazima Zagrebu, kolone duge i po osam kilometara: Nesreća na A3
KAOS U PROMETU

FOTO Velika gužva na prilazima Zagrebu, kolone duge i po osam kilometara: Nesreća na A3

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Zagreb istok i čvora Zagreb zapad na kolniku u smjeru Bregane promet se odvija usporeno, uz povremene zastoje