Obavijesti

News

Komentari 70

Plenković u Ukrajini: Sastao se sa Zelenskim, sudjelovat će na sastanku Krimske platforme

Plenković u Ukrajini: Sastao se sa Zelenskim, sudjelovat će na sastanku Krimske platforme
4

Po dolasku u Kijev, premijer je sudjelovao i na svečanosti otkrivanja Spomenika žrtvama genocida nad Krimskim Tatarima, koju su predvodili predsjednik Zelenski i Mustafa Džemilev, lider krimsko-tatarskog naroda

VIDEO

Predsjednik Vlade Andrej Plenković doputovao je jutros u Kijev, u radni posjet Ukrajini. Uz predsjednika Vlade su ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar pravosuđa i uprave Damir Habijan te ministar znanosti, obrazovanja i mladih Radovan Fuchs. 

- Ovo je treći posjet predsjednika Vlade Plenkovića Ukrajini od početka ruske agresije, 24. veljače 2022. te još jedan znak solidarnosti Hrvatske s Ukrajinom, koja danas brani svoju slobodu, europsku sigurnost, ali i zajedničke demokratske vrijednosti i načela međunarodnog prava. Hrvatska nastavlja pružati kontinuiranu političku, gospodarsku, humanitarnu i vojnu podršku ukrajinskom narodu - poručili su iz Vlade.

Po dolasku u Kijev, premijer je sudjelovao i na svečanosti otkrivanja Spomenika žrtvama genocida nad Krimskim Tatarima, koju su predvodili predsjednik Zelenski i Mustafa Džemilev, lider krimsko-tatarskog naroda.



Tijekom boravka u Kijevu, predsjednik Vlade Plenković sastao se s ukrajinskim državnim vrhom - predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, predsjednikom Vrhovne Rade Ruslanom Štefančukom i predsjednikom Vlade Ukrajine Denisom Šmihalom, a sudjelovat će i na sastanku na vrhu Krimske platforme. 

- Hrvatska snažno podržava Međunarodnu krimsku platformu te ima vrlo aktivnu ulogu u okviru ove platforme, budući da je bila i domaćin Prvog parlamentarnog summita u listopadu 2022. - istaknuli su iz Vlade.



Predsjednik Vlade sudjelovat će i na prijemu u organizaciji tvrtke DOK-ING povodom najave otvaranja ureda te tvrtke u Kijevu.

Tijekom posjeta predstavit će se novi paket bilateralne pomoći Hrvatske za Ukrajinu. 

Predviđeno je i potpisivanje Memoranduma o suglasnosti između Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije Hrvatske i Ministarstva pravosuđa Ukrajine te Programa suradnje Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Hrvatske i Ministarstva znanosti i obrazovanja Ukrajine na područjima znanosti i tehnologije, poručili su iz Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 70

VIDEO

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga
OSTALA DVA UČENIKA

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih pitali smo što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su nas uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.
Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor
POSLOVI VRIJEDNI 1,4 MILIJUNA EURA

Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali su da su s poduzetnicima dogovorili da će izvođenje poslova koje njihove tvrtke dobiju s Gradom prepuštati Darkovoj tvrtki