Obavijesti

News

Komentari 20

Andrej Plenković: 'Anja Šimpraga je rođena 1987., jesmo mi radi toga izdajnici?'

Andrej Plenković: 'Anja Šimpraga je rođena 1987., jesmo mi radi toga izdajnici?'

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom uručivanju ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva Zaželi - prevencija institucionalizacije

VIDEO

Na početku je istaknuo da je program koji su koncipirali, rezultirao kvalitetnim efektima. “Smisao ovakvog programa, posebno u ruralnim dijelovima, jest da smo tako vratili na tržište rada žene u sredinama gdje bi teško našle posao, a s druge strne pomogli onima koji su u dobi i stanju da sami ne mogu skrbiti o sebi”, prenosi N1.

Na pitanje očekuju li kao stranka potporu crkve i o Hrvatskoj biskupskoj konferenciji rekao je: “Što se tiče naše suradnje s HBK-om, ona je kvalitetna. Imamo stalan dijalog koji vodimo s ključnih pet, šest biskupa i nadbiskupa i rješavamo sva pitanja na dnevnom redu.”

Crkva poziva na dostojanstvenu kampanju. Komentirajući dosadašnju kampanju rekao je: “Politička komunikacija mora ostati na pristojnoj razini, mislim da smo o tome vodili računa. Nažalost, u političkoj utakmici vidimo zadnjih godina da se razina civiliziranost spustila i to je jako loše. Od 2016. nismo bili predvodnici snižavanja te političke kulture, ali smo često morali odgovarati na osobne napade.”

- Nema promjena Vatikanskih ugovora - dodao je.

Govorio je i o demografskom segmentu programa HDZ-a.

- Prije mjesec i pol usvojili smo strategiju demografske revitalizacije da zaustavimo negativan trend koji traje već skoro 75 godina. Veće su rodiljne i roditeljske naknade. Eliminirali smo pitanje nemogućnosti da ijedno dijete u Hrvatskoj ostane bez obroka uz školama, to je novi standard. Financirali smo 800 vrtića diljem Hrvatske, što obnovu, što izgradnju - komentirao je.

Komentirao je i situaciju s nekretninama.

- Što se tiče stambenog pitanja, imamo niz politika. APN je odigrao bitnu ulogu, napravili smo ogromne iskorake. U novom mandatu želimo novu stambenu politiku, ne samo da se nekretninski problem cijena kvadrata snizi, nego i da se zaustavi odljev ljudi. Demografski problem se rješava kad u predgrađima imamo više kuća, a manje stanova. Bačić sad radi analizu. Imat ćemo dokument nakon izbora pa ćemo izaći s konkretnim mjerama - kazao je.

Možemo kaže da se Ustavni sud treba izjasniti oko regularnosti izbornog procesa. Na pitanje što misli o tome, rekao je: “Ne miješamo se u rad Ustavnog suda i DIP-a. Što se tiče poziva drugih stranaka, Možemo se mora više fokusirati na prljav Zagreb, na činjenicu da ima najveći porez na dohodak… Svatko tko je nešto znao, a sve podatke smo im dali oko porezne reforme kao i instrument da ljudi imaju veću plaću… DIP i Ustavni sud moraju sami donositi odluke, bez pritisaka.”

Osvrnuo se i na pobjedu na izborima, ali i političkim protivnicima.

- Banalna je situacija. Oporba je imala osam godina, a nisu smislili ništa osim sintagme – korumpirani, izdajnici… Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga je rođena 1987., jesmo mi radi toga izdajnici? 2024.? Smiješne i anakrone teze koje bi nas vratile 100 godina unazad. Razočaran sam lijevim spektrom, imali su osam godina, a nisu ponudili ništa. O lopovluku može govoriti samo netko tko nema drugih ideja… Birači će odlučivati kome mogu pokloniti povjerenje. Unatoč zlogukim proročanstvima SDP-a prije četiri godine prošli smo bez 400.000 otpuštanja, stečajeva i ugroza obitelji, a to se dogodilo odlukama Vlade. Sigurno je moglo bolje, ali ako dobijemo povjerenje birača, nastavljamo raditi predano - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere