Obavijesti

News

Komentari 83

Plenković nakon šest osvojenih mandata: Ovo je pobjeda za Schengen, Pelješac i Rafale...

Plenković nakon šest osvojenih mandata: Ovo je pobjeda za Schengen, Pelješac i Rafale...
1

HDZ je na izborima za Europski parlament osvojio šest mandata. Plenković je pobjedu proslavio uz pjesmu 'Eye of the tiger'

VIDEO

"Dobra večer, dragi prijatelji. Jesmo pobijedili?," uzviknuo je Andrej Plenković na oduševljenje okupljenih HDZ-ovaca nakon što su na izborima za Europski parlament osvojili šest mandata. Na pozornicu je stigao uz pratnju pjesme "Eye of the tiger".

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Raspjevani Andrej Plenković 00:46

- Lijepo je drugi put u samo mjesec i pol dana ponovno dočekati ovako velebnu pobjedu HDZ-a, i na ovim izborima za EP osvojiti čak šest mandata, što je pola od hrvatskih 12 mandata. To je sjajan uspjeh, to je čak za dva mandata više nego na zadnjim izborima za EP koji su održani 2019." - rekao je Plenković.

Okupljeni su uzvikivali "Pobjeda, pobjeda" te predsjednika HDZ-a svako malo prekidali pljeskom.

Istaknuo je u svom govoru da je HDZ donio dva mandata od desetak više za Europsku pučku stranku na ovim izborima. Zahvalio je svima koji su izašli na izbore, ali i prokomentirao kako nije izlaznost bila kao što su priželjkivali.

- Očito da je došlo do zasićenja nakon izbora za Sabor, ali u svakom slučaju ovi izbori, koji se održavaju jednom u pet godina, prilika su da građani kažu što misle hrvatskoj europskoj politici, što misle o strankama koje izlaze pred hrvatski narod sa svojim programima, što misle o ljudima koji su na listama, a mi smo pokazali da smo Hrvatsku učinili boljom i u ekonomskom pogledu i u socijalnom pogledu i pogledu strateških ostvarenja - izjavio je.

- Ovo je pobjeda za Hrvatsku u šengenskom prostoru, za Pelješki most, za drugu cijev tunela Učka i za 12 Rafalea koji čuvaju hrvatsko nebo - rekao je istaknuvši da su tih šest mandata i nagrada na određeni način.

- Hvala na svim ovim postignućima koje smo zajednički realizirali. Imamo puno posla, od sutra krećemo dalje i s radom Vlade i Sabora, dat ćemo veliku podršku cijeloj našoj obitelji da i Europska komisija i nove institucije budu takve da Hrvatska bude upravo onakva kako smo rekli u našem programu – snažna i važna, utjecajna - izjavio je.

- Imamo sjajne ljude, veselim se surađivati s novim zastupnicama i zastupnicima - dodao je.

Zahvalio je na angažmanu svim stranačkim ljudima u Hrvatskoj te u BiH.

- Idemo svi skupa dalje, u pobjede. Jedino i uvijek za našu vječnu Hrvatsku - poručio je Plenković.

- Lijepo je nakon mjesec i pol dana opet doživjeti ovako veliku pobjedu. Osvojili smo šest mandata, to je pola od 12 hrvatskih. Sjajan uspjeh, čak dva mandata više nego 2019. Imamo i desetak mandata više u našoj europskoj obitelji. Hvala našim sugrađanima. Nažalost izlaznost nije velika jer je došlo do zasićenja. Pokazali smo da smo Hrvatsku učinili boljom - nastavio je Plenković.

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 83

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio