Obavijesti

News

Komentari 14

Plenković: Milanović ima krivu politiku za Hrvate u BiH. Drukao ih je podrškom za Komšića

Plenković: Milanović ima krivu politiku za Hrvate u BiH. Drukao ih je podrškom za Komšića

Moramo mjerama koje će Vlada poduzimati stvarati ozračje koje će dovesti do smanjenja cijene kvadrata i cijene najma, rekao je premijer te komentirao i ulazak Ivane Kekin u izbornu utrku

VIDEO

Premijer Andrej Plenković na konferenciji 'Hrvatska kakvu trebam: Hrana kao geopolitičko i strateško pitanje" rekao je kako je korisno imati mogućnost pričati s ključnim ljudima u hrvatskom gospodarstvu, čuti njihova razmišljanja te je komentirao mogućnosti poskupljenja energenata i namirnica. 

- Što se tiče energenata, što se tiče struje, dolazi do minimalnog povećanja kroz šest mjeseci od 10 posto. Smatramo da je to povećanje nosivo, a drugi dio paketa odnosio se na ciljanu pomoć onima koji imaju realno manje prihode - rekao je.

Veći računi za struju stižu u dva vala. Plenković: 'Poskupljenje će biti minimalno, tek 10 posto'
Veći računi za struju stižu u dva vala. Plenković: 'Poskupljenje će biti minimalno, tek 10 posto'

- Od cijene koja košta potrošača do cijene koju plaća potrošač velika je razlika i važno je da svi pogledaju svoj dio odgovornosti, bilo da je riječ o trgovcima, maloprodajnim lancima… Mi smo ograničavali cijene proizvoda, kreirali smo ozračje koje je omogućilo svim gospodarskim subjektima da prežive - kaže Plenković koji je komentirao i porez na nekretnine.

Koprivnica: Konferencija Hrvatska kakvu trebamo: Hrana kao geopolitičko i strateško pitanje

- Mi smo u izbornom programu pa i Vladinom naveli da ćemo teret prebacivati s poreza na rad na porez na imovinu. RH ima porez na nekretnine samo ga zovemo porez na kuće na odmor. Što je problem u hrvatskom društvu? Skupa je kupoprodajna cijena stanova i skupa je cijena najma. Kako ne bi došli u situaciju da nam postane problematično priuštivo stanovanje, moramo mjerama koje će Vlada poduzimati stvarati ozračje koje će dovesti do smanjenja cijene kvadrata i cijene najma. Kako? Tako da imamo veću ponudu jer imamo oko 600.000 praznih stanova - rekao je.

ANKETA Hoćete li prijeći na Međimurje plin ili ostajete kod Gradske plinare Zagreb?
ANKETA Hoćete li prijeći na Međimurje plin ili ostajete kod Gradske plinare Zagreb?

- Ta porezna reforma ide i ona će ići i s daljnjim rasterećenjem poreza na dohodak - izjavio je.

- Ovo su prihodi lokalnih jedinica i država ovo ne radi da bi neku proračunsku rupu nadomjestila nego zbog ovog političkog i ekonomskog pitanja, a to je priuštivo stanovanje - kaže. 

Dodao je kako će najkasnije sljedeći tjedan biti prezentacija poreza na nekretnine.

Komentirao je ulazak Ivane Kekin u predsjedničku utrku.

- Svatko tko ispuni kriterije može se kandidirati. Mi smo odabrali podršku Draganu Primorcu jer ima odlične reference. Trebamo predsjednika koji poštuje Ustav, zapadno je orijentiran i pokazati će ljudima kako voditi civilizirani dijalog, a ne sve ono što smo gledali od Zorana Milanovića. Dragan Primorac je imao ogroman skok u podršci, on je vrlo angažiran, evo i danas je u Benkovcu na sajmu. Stvari idu odlično, HDZ je jedinstven u podršci. On je odličan kandidat koji će pobijediti na tim izborima - poručio je.

- Mi smo Milanovića teško porazili 17. travnja, a čovjek je napravio cirkus. Napravio je atmosferu kvazi-katastrofe i krize, to može samo netko tko misli da ljudi ne vide dobro - dodao je te komentirao situaciju u BiH.

- Milanović ima krivu politiku prema Hrvatima u BiH. Drukao ih je podrškom za Komšića u crvenim SDP-ovskim šuškavcima. Ne može netko takav imati naslov da se bori za Hrvate, na koji način? Ne možete prvo biti Sarajlija, a onda veliki Hrvat  -  poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga
OSTALA DVA UČENIKA

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih pitali smo što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su nas uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.
Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima