Obavijesti

News

Komentari 5

VIDEO U Biogradu izgorio brod: Pogledajte snimku iz marine!

BIOGRAD U srijedu navečer oko 22:30 u biogradskoj marini planuo je brod. Vatrogasci su nam potvrdili da su izašli na intervenciju i kako nije bilo opasnosti da se vatra proširi na druge brodice

Pokretanje videa...

Biograd na moru, gorio brod 01:44

VIDEO Grdosija od pijavice protutnjala Pelješkim kanalom

KORČULA - Grdosija od pijavice stvorila se u Pelješkom kanalu između Orebića i Korčule. Desetak minuta, koliko je trajala, zainteresirala je, ali i zabrinula mnoge građane koji su se našli tamo, i koji su nam poslali zapanjujuće snimke. S mora je u jednom trenutku prešla i na kopno! Diljem Jadrana su u četvrtak zabilježene pijavice. Do pijavica dolazi pri izrazito nestabilnoj atmosferi na razmjerno malom prostoru, a pojavljuje se ispod olujnoga kišnog oblaka, ciklone Boris koja je donijela obilne kiše, jake udare vjetra i drastičan pad temperature diljem Hrvatske, ali i Europe.

Pokretanje videa...

Pijavica na Korčuli 02:58

Pogledajte ključne trenutke s povijesne misije: Prvi put u svemirskoj šetnji bili su civili

Milijarder Jared Isaacman postao je prvi neprofesionalni astronaut koji je hodao svemirom tijekom misije Polaris Dawn. "Kod kuće svi imamo puno posla, ali odavde Zemlja sigurno izgleda kao savršen svijet", rekao je kad je prvi put izašao u svemir. Uz Isaacmana leti i troje privatno obučenih astronauta - Scott Poteet te Sarah Gillis i Anna Menon - obje zaposlenice SpaceX-a. Bit će pet dana u orbiti 1400 km iznad zemlje.

Pokretanje videa...

SpaceX: Prva privatna šetnja svemirom 03:12

VIDEO Divlje more zapjenilo je i ulice u Novigradu: 'Jedini snijeg koji ćemo vidjeti ove godine'

NOVIGRAD - Obala, ali i ulice istarskog Novigrada potpuno su bijele od pijene koja je nastala od žestokih valova. Čitatelji komentiraju kako je ovo jedini 'snijeg' koji će vidjeti ove godine. Inače, to je organski materijal biljnog podrijetla koji se nakuplja u morskim valovima i uzrokuje pojavu pjene, mjehurića i zadebljanja slična sluzi. "More izgleda moćno, predivno je, kao da je grad zabijelio snijeg - priča čitatelj.

Pokretanje videa...

"Pjena" morskih valova Novigrad 01:32

VIDEO Nevrijeme pogodilo Dugi otok: Kiša napravila štetu na poljima, voda ušla i u kuće

DUGI OTOK - Nevrijeme koje se očekuje u cijeloj Hrvatskoj pogodilo je Dugi otok. Oko 160 litara kiše palo je u dva sata, poplavile su ulice, polja i dvorišta, a voda je ušla i u kuće. Ljudima su poplavile konobe, ali oni to privatno rješavaju. Prema plaži Veli žal put se potkopao i napravio se kanal, a tucanik je završio i na cesti koja vodi iz Božave. To se uspjelo sanirati odmah. Najteže je stradao sjeverni i sjeverozapadni dio otoka, a to je mjesto Božava. Podatke o materijalnoj šteti još nemamo iako očekujemo da bi mogla biti velika, rekao nam je Zoran Morović, načelnik Sali.

Pokretanje videa...

Kiša na Dugom otoku 02:36

VIDEO Aktivisti se vezali za ogradu tvornice u Gvozdu: Žele zaustaviti ilegalan dovoz smeća

VRGINMOST - Aktivisti Zelene akcije i građanske inicijative “Stop Phaten Plastic Recycling” održali su u četvrtak prosvjed ispred pogona za preradu plastike u Vrginmostu kako bi simbolično zaustavili rad tvrtke Phaten Plastic Recycling. Aktivisti su se lokotima zaključali ogradu, a zahtijevaju da se zaustavi ilegalan dovoz plastičnog otpada, a kompaniju kazni zbog zagađenja koje su prouzrokovali. Navedenoj firmi su već ukinute dozvole za gospodarenje otpadom.

Pokretanje videa...

Vrginmost: Prosvjednici lokotima i lancima zaključali ulaz u tvornicu plastike 04:52

VIDEO Motorom jurcao 33 km po Crnom moru: 'Modificirao sam ga i ubrzao da ne potonem...'

Natjecatelj u motosportu iz Gruzije, Giorgi Gakheladze, u srijedu je 'zajahao' valove uz obalu Gruzije, vozeći 33 kilometra po površini mora na svom modificiranom motociklu, prenosi Reuters. Gakheladze je prešao udaljenost između dva gruzijska obalna grada Kobuleti i Poti na Crnom moru. Vozilo su opremili, kako kaže, ručno izrađenim skijama kako bi njegov motor mogao kliziti po moru. Međutim, Gakheladze je ipak morao održavati veliku brzinu kako bi izbjegao potonuće i morao je paziti čak i na male valove koji bi mogli destabilizirati njegov motocikl. Vozač je rekao da je trenirao oko pola godine za današnji napor. 'Uspjeli smo zahvaljujući dobro uigranom timu. Jako sam sretan zbog toga', rekao je.

Pokretanje videa...

Motorom po moru 01:58

Petra Meštrić: Imam 'sreću' s bivšima, uvijek su neke prevare i ljubavni trokuti...

Petra Meštrić odgovorila nam je na 24 pitanja i otkrila nam s kakvim se sve porukama susreće koji su joj savjeti za ulete te je li dobila još više pacijenata nakon svoje eksplozije popularnosti...
VIDEO

VIDEO Više pijavica formiralo se na obali: Snimili ih kod Zadra, Šibenika, Vodica, Rogoznice...

HRVATSKA - Uoči oluje na više su se mjesta na obali formirale pijavice. Čitateljice je dvije snimila kod Zadra, uočene su u Rogoznici, Primoštenu i kod Vodica. Vidjeli smo je u daljini, nije nam se približila, čini mi se da je protutnjala oko otoka, rekli su nam.

Pokretanje videa...

Čitatelji snimili pijavice kod Rogoznice, Primoštena i Zadra 01:58

VIDEO Kod Zadra snimila dvije pijavice: 'Išle su prema otoku'

ZADAR U četvrtak ujutro čitateljica je kod Zadra snimila dvije pijavice. Vidjele su se iz iz Punte Radman u Petrčanima, stvorile su se na moru. Nama se nisu približile, moguće da su došle do drugog otoka, rekla nam je čitateljica

Pokretanje videa...

Dvije pijavice,pogled je iz Punte Radman u Petrčanima 00:34

VIDEO U Londonu izložili jezivu lutku Fanny i krvavi pribor za mučenje: 'Ta lutkica je ukleta'

London Dungeon popularna je turistička atrakcija. Naravno, u svrhu zabave. Otvoren je 1974. kao muzej jezive povijesti grada. U srijedu su otvorili arhivsku zbirku kako bi proslavili 50. obljetnicu, prenosi Reuters. Zbirka uključuje predmete kao što su viktorijanski stomatološki pribor s bočicama tekućeg kokaina i mrljama krvi i 'ukletu' lutku Fanny Beckett za koju govore da remeti elektroniku i pomiče se. Također se možete 'suočiti licem u lice' s povijesnim likovima kao što su Jack Trbosjek i Sweeney Todd. Osoblje koje noću radi u tamnicama također ima priče o sablasnim iskustvima. 'Najukletiji i najčudniji predmet koji imamo je ta mala viktorijanska lutka Fanny Beckett. Na sebi je imala rukom napisanu riječ 'duša'. Tako da vjerujemo da postoji nečija duša, nažalost, zarobljena unutar lutke', kaže osoblje.

Pokretanje videa...

U Londonu izložili jezivu lutku Fanny i krvavi pribor za mučenje: 'Ta lutkica je ukleta' 04:33