Obavijesti

News

Komentari 8

Tri policajca i pročelnica zaradili optužnicu: Spašavali pijanog gradonačelnika od kazne

Tri policajca i pročelnica zaradili optužnicu: Spašavali pijanog gradonačelnika od kazne

Gradonačelnik Vrbovskog je navodno pijan slupao službeni automobil i za to nije htio preuzeti odgovornost. Umjesto njega, preuzela ju je tadašnja pročelnica, a zamjenik načelnika i policajci su navodno u svemu pomogli

VIDEO

Početkom godine, uhićena je pročelnica Grada Vrbovskog, dva policajca i zamjenik načelnika policije. Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić tad je za Hinu rekao da možda on nekome smeta.

Pretpostavljam da je riječ o prometnom prekršaju iz 2019. godine, a u pitanju je bilo službeno vozilo grada. U tom događaju nije bilo nikakve štete niti se ikomu išta dogodilo već je pročelnica došla po auto nakon što sam ga ja koristio te ga ostavio parkiranog i s kolegom se uputio dalje na službene dužnosti. Pročelnica je u povratku s automobilom tada malo, da tako kažem, sišla s ceste, a po dolasku policije joj je dano da puše alkotest koji se pokazao negativnim. Kasnije se spekuliralo da je ona puhala umjesto mene, tražili su se putni nalozi i tijekom godina ispitani su mnogi djelatnici. Žao mi je da se sve te ljude bespotrebno uvlačilo u ispitivanja jer se nije dogodilo ništa protuzakonito. Ja sam ispitan samo jednom, a vi sad procijenite o čemu bi se tu moglo raditi i da li ja nekome možda smetam - kazao je Mufić. 

Odvjetnik uhićenog policajca iz Vrbovskog: 'Sve je porekao'
Odvjetnik uhićenog policajca iz Vrbovskog: 'Sve je porekao'

Uskoro se ispostavilo da je upravo on vozio pijan, a ne pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Vrbovskog Marina Tonković. Pročelnica je došla na poziv građana kako bi donijela rezervni ključ jer je gradonačelnik otišao s mjesta nesreće i ostavio zaključan automobil kraj ceste. U dogovoru s policajcima i zamjenikom policijskog načelnika, preuzela je odgovornost za nesreću, a oni su ju prekršajno kaznili i to upozorenjem. Kako bi priča o tome da je pročelnica vozila službeni automobil bila što uvjerljivija, dali su joj alkotest i provjerili ju u Informacijskom sustavu MUP-a. I u zapisnik su napisali da su počeli postupanje nad njom u vrijeme kad ona još nije bila ni prisutna na mjestu događaja. USKOK i policija su otkrili što se zapravo dogodilo i USKOK je sad podignuo optužnicu protiv svih četvero.

Grad Vrbovsko u kojem je u tijeku deomografska obnova

Gradonačelnik nije obuhvaćen optužnicom, a da se očevid obavio po pravilima, gradonačelnik bi dobio negativne prekršajne bodove i zabranu upravljanja motornim vozilom. 

- USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana (1970., 1968., 1988., 1978.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Optužnicom se I. II. i III. okr. stavlja na teret da su, 19. rujna 2019. u Vrbovskom, I. okr. u svojstvu zamjenika načelnika Policijske postaje Vrbovsko, a II. i III. okr. u svojstvu policijskih službenika autoophodnje, prilikom policijskog postupanja na koje su upućeni na temelju dojave građanina, postupali s ciljem sprječavanja točnog utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće u kojoj je sudjelovao gradonačelnik Grada Vrbovsko kako bi osigurali da izbjegne prekršajnu odgovornost. Naime, nakon što su II. i III. okr. na mjestu događaja utvrdili da je gradonačelnik u alkoholiziranom stanju upravljao službenim vozilom i sletio izvan kolnika te napustio mjesto događaja, isto nisu osigurali. Jednako tako nisu obavili očevid prometne nesreće, iako su znali da je u njoj sudjelovalo vozilo u vlasništvu Grada Vrbovsko te da se za počinjeni prekršaj mogu izreći zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom i negativni prekršajni bodovi. Osim toga su II. i III. okr., u dogovoru s IV. okr. pročelnicom Grada Vrbovsko, znajući da ona nije skrivila prometnu nesreću, prekršajno kaznili IV. okr. upozorenjem. Kako bi stvorili privid da je upravo ona upravljala vozilom, I. okr. je tražio provjere za IV. okr. u Informacijskom sustavu MUP-a, a s II. okr. je proveo i njeno alkotestiranje. O tome je II. okr. sačinio zapisnik kojeg su I., II. i IV. okr. potpisali iako je u zapisniku neistinito navedeno da je postupanje prema IV. okr. započelo u vrijeme kada se ona nije nalazila na mjestu događaja. Zatim su II. i III. okr. sačinili Izvješće ophodnje za navedeni dan u kojem su neistinito naveli da je službenim vozilom upravljala IV. okr., a potom je I. okr. o događaju neistinito izvijestio neposredno nadređenog načelnika Policijske postaje Vrbovsko. Na opisani način su I., II., III. i IV. okr. gradonačelniku omogućili izbjegavanje prekršajne odgovornosti za uzrokovanje prometne nesreće u alkoholiziranom stanju - stoji u priopćenju. 

Uz 3 policajca uhitili i pročelnicu Vrbovskog. Gradonačelnik: 'Pretpostavljam o čemu je riječ'
Uz 3 policajca uhitili i pročelnicu Vrbovskog. Gradonačelnik: 'Pretpostavljam o čemu je riječ'

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere