Petrov samo sebe krivi za izborni debakl: 'Do promjena će doći, ali bez radikalnih rezova' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 3

Petrov samo sebe krivi za izborni debakl: 'Do promjena će doći, ali bez radikalnih rezova'

Petrov samo sebe krivi za izborni debakl: 'Do promjena će doći, ali bez radikalnih rezova'

Mostovci kao razlog za ovakav rezultat spominju i odlazak bračnog para Raspudić, ali i činjenicu da njihovi birači možda nisu zainteresirani za ove izbore

VIDEO

Tuga i žalost, riječi su kojima se može opisati atmosfera u izbornom stožeru Mosta nakon što nisu uspjeli osvojiti željeni europski mandat, a po broju glasova prešišala ih je i lista Nine Skočak. Prvi hladni tuš bile su izlazne ankete. U tom trenutku nitko ništa nije komentirao, zavladao je muk u prostoriji. Stranački dužnosnici govorili su kako treba pričekati službene rezultate, ali da se ne može govoriti o fijasku te stranke. Dva sata trebalo je da se atmosfera koliko toliko promijeni, odnosno tad se u stožeru mogla čuti pjesma. Božo Petov stigao je sat i pol prije objave rezultata izbora, a razlog zašto nije od početka bio sa stranačkim kolegama je nezgoda u prometu. Na putu iz Metkovića do Zagreba pukla mu je guma. Sve nade Mostovaca raspršile se su se objavom izbornih rezultata. Petrov je preuzeo odgovornost za isti.

Rekorderi po niskoj izlaznosti: U Hrvatskoj uvjerljivo najmanji odaziv birača na EU izborima
Rekorderi po niskoj izlaznosti: U Hrvatskoj uvjerljivo najmanji odaziv birača na EU izborima

- Sebe najviše krivim jer sam vodio kampanju. Nismo govorili o drugima, nismo muljali i možda je to ono što je pošlo po krivu, ali ne bih promijenio ništa po tom pitanju - rekao je Petrov.

Poručio je da u Mostu neće biti nikakvih strahovito radikalnih rezova, ali vjeruje da će do određenih promjena doći. U stožeru se nije pojavio Nikola Grmoja.

- Nisam u Zagrebu s obzirom na to da sam sinoć kasno došao glasovati iz Zagreba u Metković jer sam bio po terenu. Sto posto i dalje sam uz Most i Božu Petrova - poručio nam je kratko Grmoja.

Muk u Mostu pred 20-ak ljudi: Grmoja nije došao, Petrov krivi sebe za debakl. Hoće li otići?
Muk u Mostu pred 20-ak ljudi:  Grmoja nije došao, Petrov krivi sebe za debakl. Hoće li otići?

Mostovci kao razlog za ovakav rezultat spominju i odlazak bračnog para Raspudić, ali i činjenicu da njihovi birači možda nisu zainteresirani za ove izbore. Most krajem godine ide na unutarstranačke izbore, a Petrov, prema statutu stranke, ne može se više kandidirati za predsjednika. O kandidatima za nasljednika Mostovci nisu htjeli razgovarati, ali ne isključuju i mogućnost promjene statuta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO