Obavijesti

News

Komentari 3

Petorica Srba ušla u španjolsku bolnicu s teškim ozljedama, a uhitili i ozloglašenog Snajpera?

Petorica Srba ušla u španjolsku bolnicu s teškim ozljedama, a uhitili i ozloglašenog Snajpera?
4

U akciji u kojoj su uhićeni srpski bjegunac i njegov najbliži suradnik, koji je također na tjeralici, pretresi su izvršeni u sedam kuća, pet u Malagi, jedne u Madridu i jedne u Barceloni...

VIDEO

Uhićeni su članovi kriminalne skupine koju je predvodio jedan od najtraženijih mafijaških vođa u Srbiji, a za kojim je međunarodna tjeralica raspisana 2021., priopćila je španjolska policija, prenosi portal Nova S. Kako navode, uhitili su 11 osumnjičenih u Malagi, Madridu i Barceloni, a većina su državljani Srbije.

Odvjetnik obitelji ubijene djece u Beogradu: 'Majka dječaka ne pokazuje ikakvu empatiju...'
Odvjetnik obitelji ubijene djece u Beogradu: 'Majka dječaka ne pokazuje ikakvu empatiju...'

'Uhićeni se sumnjiče za trgovinu drogom, otmice, pljačke, nedozvoljeno posjedovanje oružja, krivotvorenje dokumenata. Istražitelje, koji su započeli prikupljati dokaze još u siječnju prošle godine, iznenadilo je uhićenje čelnika kriminalne grupe, za kojim je Srbija raspisala međunarodnu tjeralicu i koji se smatra 'metom velikog značaja'. Iz Srbije je pobjegao 2021. i bio je jedan od najtraženijih bjegunaca u zadnje tri godine', prenose španjolski mediji. Nacionalna policija Španjolske nije otkrila njegov identitet. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dva suparnička klana

- Istraga je počela u siječnju prošle godine, kada je policija doznala da je petoro državljana Srbije primljeno u bolnicu u Malagi zbog teških ozljeda vatrenim oružjem. Ovo je izazvalo uzbunu, nakon što je utvrđeno da je kuća u kojoj su živjeli napadnuta ali i da su oni bili vezani lisicama i brutalno pretučeni. Teško ozlijeđeni odbili su tada suradnju s policijom, ali je u kući pronađeno puno tragova krvi kao i drugi predmeti kojima su mučeni - dodaju oni. Tijekom istrage su, kako se navodi, otkrili da se sukob dogodio između dva suparnička klana iz Srbije. Na mjestu zločina pronađeni su i pištolji s izbrisanim serijskim brojevima.

'Utvrđeno je da su osumnjičeni koji su uhićeni u ovoj akciji, doputovali u Malagu izvršiti napad na suparnički klan. Vrlo ozbiljno su se pripremali za napad, čak su svoje protivnike špijunirali dronovima. Iznajmili su tri kuće u Malagi i nekoliko automobila. Tijekom samog napada koristili su 'vojnu taktiku'. Osam osoba je sudjelovalo u pokušaju likvidacije suparnika, s tim što je njih petero ušlo na imanje, a troje je ostalo vani da nadzire okolinu', opisali su španjolski mediji.

U akciji u kojoj su uhićeni srpski bjegunac i njegov najbliži suradnik, koji je također na tjeralici, pretresi su izvršeni u sedam kuća, pet u Malagi, jedne u Madridu i jedne u Barceloni, u kojima su zaplijenjena dva pištolja s izbrisanim serijskim brojevima, više od 100 metaka, torba s priborom za koji agenti vjeruju da je bila spremna za upotrebu u novom napadu, sedam lažnih osobnih dokumenata, dron i 16.000 eura u gotovini.

Među uhićenima i Snajper?

Jedan od uhićenih je Novosađanin Slobodan Milutinović, zvani Snajper, potvrđeno je za Kurir.

Kako njihov izvor otkriva, Milutinoviću, za kojim je Srbija raspisala tjeralicu prošle godine, lisice su stavljene 26. travnja u Madridu.

Kako Kurir piše, Milutinović je bio uhićen 2021. jer ga je djevojka s kojom je bio u vezi prijavila za zlostavljanje i mučenje. U travnju prošle godine, novosadski sud ga je osudio na dvije godine i šest mjeseci zatvora i prebacio u kućni pritvor.

- Milutinović je iz kućnog pritvora pobjegao u svibnju prošle godine, pošto se nije vratio iz dozvoljene šetnje. Srbija je potom, za njim raspisala tjeralicu - potvrdili su za Kurir. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere