MAJSTOR ZA TORTE: Zlatko Mornar (31) u slastičarnici u Splitu izrađuje torte po narudžbi kupca, a ponekad ih priprema danima
Pekao je manekenku od 60 kg čokolade za 10.000 kn
Obline, šešir, pa čak i oči manekenke visoke 180 cm pojeli su posjetitelji modne revije u Splitu. Slastičari splitske slastičarne Bobis izrađivali su ovu tortu punih pet dana.
- Od posebnog stiropora koji se ne mrvi napravio sam kalup. Potom sam preko njega prelio krokant, smjesu rastopljenog šećera i badema - rekao je Zlatko Mornar (31), tehnolog za torte u Bobisu. Najkompliciranije torte naplaćuju čak do 10.000 kuna.
- Potrebno je puno strpljenja i truda. Problem nastaje ako krokant pukne jer moramo sve raditi ispočetka. To je noćna mora - kaže.
U šest godina, koliko radi u Bobisu, radio je torte u obliku 2-metarskih jahti, zagrebačku katedralu, Mercedese, dupine, džipove.