Obavijesti

News

Komentari 23

Pad dalekovoda mu ubio krave: 'Stup su postavili prije mjesec dana. Što da je pao na čovjeka?'

Pad dalekovoda mu ubio krave: 'Stup su postavili prije mjesec dana. Što da je pao na čovjeka?'
2

Nikši Čačiji je pad dalekovoda u srijedu usmrtio osam krava na području Obrovca Sinjskog. Kako kaže, moglo je biti još više uginulih životinja

VIDEO

Godinama ih uzgajam, od toga živim. Katastrofa. A što da je ubilo čovjeka, pita se Nikša Čačija. Njegove krave, njih osam, u srijedu su nastradale u padu dalekovoda na području Obrovca Sinjskog. Snimio je i uznemirujuće fotografije na kojima se vide leševi životinja pod srušenim stupom i obješenim žicama. Sama je sreća u nesreći što ih nije uginulo više. Ili što nije, kako upozorava Nikša, bilo ljudskih žrtava. Popričali smo s čovjekom. Nervozan je i zabrinut. Razumljivo.

- Dojavio mi je susjed, bik mu je počeo rikati i zaputio se prema tom području. Izašao je za bikom i vidio da je na pašnjaku pao dalekovod. Vidio je osam goveda kako leže kao srdele. Nije mogao prići, dalekovod i žice su bile na podu. Zvao je HEP i poliicju, trebalo im je da dva sata da ugase vod. Ma to je uzrokovalo još veći problem. Kako bi koja krava došla do žice, odmah bi uginula. Počele bi mukati, ostale krave su valjda mislile da je vuk u blizini, dolazile bi u obranu... Ishod je mogao biti gori deset puta. A mi smo morali vratiti ostale krave, stotinu ih imam sveukupno. Riskirali smo, što ćemo? Imam, srećom, dobrog psa koji je vratio krave u drugom smjeru - uznemireno nam priča Nikša.

Prošao je dan i noć, policija je obavila svoje. Sad su već uklonjene i mrtve životinje i razbacane žice s brda iznad Obrovca Sinjskog.

- Čekao se očevid policije. Stupovi su vraćeni. Da vam kažem, jedan od njih je promijenjen prije mjesec dana i on je pao. Nisam stručnjak, ali moguće da je to neadekvatno napravljeno. Osim toga, i preostali stupovi su u kritičnom stanju. Većinu ih treba promijeniti jer mi blago tu obitava. Nekako ću proći preko ovoga, ali ne dao Bog da se ovo opet dogodi. Ne znam što bih napravio. Od toga živim, godinama ih gojim - dodaje Čačija.

Ima i apel za odgovorne institucije.

- Molio bih službe da promijene te vodove, pa to je sve katastrofa. Ti stupovi su nagnuti, a ovdje je jaka bura. Zašto ne stave betonske, jake stupove koji će izdržati? Ovo je sad privremeno sanirano, kažu da će od ponedjeljka riješiti za stalno, ali opet kažem, što da je ubilo čovjeka? Što bi onda? - pita se Nikša Čačija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku