Obavijesti

News

Komentari 8

Ovo je djevojka koja je umrla nakon vađenja zuba u Sarajevu: 'Uvijek ćeš nam biti u srcima...'

Ovo je djevojka koja je umrla nakon vađenja zuba u Sarajevu: 'Uvijek ćeš nam biti u srcima...'

Obdukcija će pokazati što je točno bio uzrok smrti djevojke, a Tužiteljstvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove tragedije

VIDEO

Velika tuga u Sarajevu nakon što je 16-godišnja djevojčica preminula nakon stomatološkog zahvata u jednoj privatnoj klinici. Podsjetimo, djevojka je preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, nakon operacije zuba.

Nakon što joj je zubar izvadio zub, stanje se naglo pogoršalo, a uslijed upalnog procesa razvila se sepsa. U veoma teškom stanju, hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, pišu lokalni mediji.

Obdukcija će pokazati što je točno bio uzrok smrti djevojke, a Tužiteljstvo Kantona Sarajevo pokrenulo je istragu kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Djevojka (16) preminula u Sarajevu nakon operacije zuba
Djevojka (16) preminula u Sarajevu nakon operacije zuba

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo oglasili su se nakon smrti 16-godišnjakinje, piše Klix. Navode da su menadžment bolnice i ministarstvo zatražili unutarnji stručni nadzor nad liječenjem pacijentice kako bi se utvrdile sve činjenice i tijek liječenja.

- Alahu pripadamo i njemu ćemo se svi vratiti. Pupoljak moj se vratio Gospodaru. Gospodaru moj, molim te mom djetetu podari najlepše mjesto u dženetu. Zauvijek u majčinom srcu - napisala je majka djevojke, prenosi Kurir.

- Dušo tatina, ljepotice moja, pola moje duše je otišlo s tobom kao i majčina. Uvijek ćeš nam biti u srcu, volimo te zauvijek - napisao je njen otac.

Od tinejdžerice su se oprostili brojni prijatelji i školski kolege, a društvene mreže preplavile su poruke sućuti obitelji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO