U samo nekoliko sekundi barmen Saša Lovrenščak (30) napravio je osvježavajući voćni koktel, kojeg je zbog hrvatskih sastojaka u njemu, on nazvao 'Croctel'
Ovo je Croctel: 'Smućkao' je koktel od hrvatskih sastojaka
U čašu za duga pića nariba se malo svježe narančine kore. Stavi se puno izdrobljenog leda. Doda se 5 cl zadarskog Maraschina, 3 cl svježe iscijeđena limunova soka i 3 cl soka od višnje Maraska. Sve se lagano promiješa.
To je recept za prvi hrvatski koktel koji je na Festivalu hrane i vina u zagrebačkoj Areni za svega par sekundi “smućkao” barmen Saša Lovrenščak (30),
- Kad netko spomene koktel, on se veže uz zemlju u kojoj je nastao. Moj partner Marin Nekić i ja došli smo na ideju da napravimo koktel od naših sastojaka kako bismo u svijetu bili poznati i po tome. Željeli smo hrvatsko gospodarstvo i turizam podignuti na zasluženu razinu - kaže Saša koji je barmen već 15 godina.
S Marinom je utemeljio Nekić Barology koktel studio u Zagrebu.
- Najviše želimo raditi s mladima i pokazati im zašto ovoliko volimo svoj posao - kaže Saša.
Barmeni su odlučili da će dekoracije na Croctailu biti ušećerena narančina kora i višnja na vrhu.