Obavijesti

News

Komentari 79

Otvorila se rupa promjera tri metra kod Zadra: 'Išao sam na njivu orati i zaprepastio se'

Otvorila se rupa promjera tri metra kod Zadra: 'Išao sam na njivu orati i zaprepastio se'
4

Nikad do sad nisam čula da se otvorila rupa u Islamu, nikad! Gledala sam na televiziji da se to događalo jadnim ljudima u Petrinji nakon potresa, priča susjeda...

VIDEO

Otišao sam pripremiti oranicu za oranje, vidjeti je li još previše mokro da posadim krumpire jer imamo OPG.  Krenuo sam oko 13 sati u četvrtak. Dođem na njivu, a na njoj rupa! Okruglog je oblika, promjera oko tri metra, a dubine bar četiri. U njoj nije bilo ni vode, ni zemlje. Zaprepastio sam se, iako sam kao bivši policajac svašta sam vidio, a čuo sam i za rupe koje se otvaraju kod Petrinje. Nije mi jasno kud je zemlja otišla - rekao nam je Velimir Ćoso (69) koji obrađuje tu njivu u Islamu Grčkom kraj Zadra, u dogovoru s vlasnicima posljednjih deset godina.

Umirovljeni policajac Ćoso kaže da bi volio da stručnjaci objasne taj fenomen. On može, kaže, samo nagađati, kao i svi ostali.

- Padale su obilne kiše, ali i zemlja je tu jako duboka. Moguće je da će se rupa proširiti nakon sljedeće kiše. Taj dio njive sigurno više  neću obrađivati. Preorao sam ga u studenom, nisam tada primijetio ništa neobično - dodaje poljoprivrednik.

Ružica Dragičević (80) koja živi u prvoj kući do polja s rupom, nije ni znala da se otvorila. 

Sjedila je u hladu na terasi kuće u kojoj živi sama i pjevala.

- Nikad do sad nisam čula da se otvorila rupa u Islamu, nikad! Gledala sam na televiziji da se to događalo jadnim ljudima u Petrinji nakon potresa. Ne idem ja dalje od kuće pa ne bih ni za ovu znala da niste došli  - kaže nam vitalna starica te kroz smijeh dodaje da joj ne pada na pamet ići vidjeti rupu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 79

VIDEO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici
OTKRIVAMO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici

Plus+ Dok je bila referentica u Lutriji 1999. Dijana Pavićević osvojila je stan u Istri u igri Joker • Danas je članica Uprave • Firmi nije vratila novac za MBA školovanje, u Lutriji za sve imaju objašnjenje