Obavijesti

News

Komentari 0

Otkrivamo tko je novi bespravni graditelj na Murteru i što je napravio u netaknutoj prirodi...

Otkrivamo tko je novi bespravni graditelj na Murteru i što je napravio u netaknutoj prirodi...
3

Graditelj iz Zagreba je u uvali Male Doce napravio ukopani betonski objekt koji je trebao biti temelj za daljnju gradnju. Nakon što je gradnja zaustavljena, željezne nosače, daske i kante je ostavio na obližnjoj plaži

VIDEO

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv novog bespravnog graditelja na otoku Murteru. Policijska uprava Šibensko-kninska je objavila da su njihovi službenici kriminalističke policije utvrdili da je 59-godišnjak ove godine, od siječnja do svibnja na zaštićenom obalnom području mora, na području koje spada od posebnog interesa za državu izgradio betonski objekt bez dozvole na zemljištu koje nije građevinsko. Naveli su i da je objekt izgrađen 35 metara od mora.

Policija je prijavu podnijela općinskom državnom odvjetništvu koje će dalje preuzeti progon. Kazna za protupravnu gradnju na zemljištu od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku je propisana u visini od pola godine do pet godina zatvora.

Neslužbeno smo doznali i o kojem objektu se radi i da je osumnjičeni Tomislav Kal Odak iz Zagreba koji u metropoli ima trgovinu sa hi-fi elektronikom. Prema fotografijama koje smo dobili, radi se o bespravnoj gradnji u murterskoj uvali Male Doce, nedaleko od uvale Čigrađa koja je postala poznata zbog bespravnog zida koji je podignu Zoran Pripuz i pokušaja da tamo napravi kamp.

Osumnjičeni Kal Odak je vlasnik parcele nešto veće od 1.300 četvornih metara koja je izvan građevinskog područja. Ove godine je tamo niknuo ukopani betonski objekt koji izgleda kao da je temelj za buduću gradnju kuće. Međutim, mještani su prijavili bespravnu gradnju, inspekcije su izašle na teren i zaustavile je, a sve je sada rezultiralo i kaznenom prijavom policije.
Osim što je bespravno gradio, nakon zaustavljanja radova, turisti i mještani koji su prolazili uz šetnicu uz obalu bili zgroženi kako je izgledalo napušteno gradilište. U netaknutoj prirodi je bila preokrenuta miješalica za beton, letve, deseci praznih kanti koji u kojima je bila tekućina koja se koristi u gradnji, a na kantama je jasno označeno da se radi o supstanci štetnoj za prirodu.

- Daske i željezne nosače je bacio na plažu gdje se ljudi kupaju, a te kante i miješalica su stajali uz samu stazu. Turisti koji prolaze su se čudii i komentirali kako je to moguće. Nitko nije to maknu tijekom cijele sezone. Ne znam jesu li mu komunalni redari uopće napravili prekršajni nalog - kaže nam čitatelj koji je poslao i fotografije izgrađenog objekta, ali i fotografije dasaka i željeznih stupova na plaži.

Po murterskim uvalama ima niz robinzonskih kućica koje su također napravljene bez potrebnih dozvola, pa je očito i ovaj "investitor" pokušao raditi na isti način. Ali ovaj put su inspekcije i policija reagirali.

- Nemam ništa za reći. Puno hvala na pozivu. Pozdrav – rekao nam je Kal Odak čim smo se predstavili i rekli zašto zovemo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm
Najviša razina upozorenja

Pogledajte što će pogoditi Istru navečer! Digli su crveni alarm

I ostatak je Hrvatske, osim na krajnjem istoku, pod meteoalarmom. Dalmacija zbog jakih udara juga, dok je u Zagrebačkoj i Karlovačkoj regiji na snazi zbog obilne kiše