Supertajni papiri iz 'jahte Putinova kuma' u Trogiru: Hoće li je kupiti 'kralj piletine'? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 32

Supertajni papiri iz 'jahte Putinova kuma' u Trogiru: Hoće li je kupiti 'kralj piletine'?

Supertajni papiri iz 'jahte Putinova kuma' u Trogiru: Hoće li je kupiti 'kralj piletine'?

NOVI EXPRESS U kuloarima kao potencijalnoga kupca jahte spominju Jurija Kosiuka, ukrajinskog milijardera i takozvanoga kralja piletine, koji je preuzeo Perutninu Ptuj i namjerava širiti milijunski posao u Hrvatskoj

VIDEO

Express ima ekskluzivni uvid u dokumentaciju o jahti Royal Romance, više od 180 milijuna eura vrijednom plovilu, oko kojeg se vodi rat koji će, bez obzira na ishod, vjerojatno ostaviti financijske, ali i političke posljedice na sve uključene aktere. Neki od papira koji su nam bili dostupni nose potpis Olene Dume, šefice ARMA-e. Neki sadrže tehničku dokumentaciju izuzetu policijskom pretragom koju je pregledalo Glavno državno odvjetništvo Ukrajine. U nekima stoji i što je pronađeno na jahti, uključujući umjetničke slike te člansku knjižicu s iskaznicama na imena Viktor i Oksana Medvedčuk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'
DIV MEĐU ZMIJAMA U EUROPI

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'

MOLAT - Čitatelj se odmarao nakon plivanja na plaži otoka Molata u zadarskom arhipelagu. U daljini je ugledao dupine kako iskaču iz vode pa ih je poželio snimiti. No u kadar mu je ušao domaći stanovnik, četveroprugi kravosas, najveća europska zmija. "Zmija je plivala ravno prema meni. Odmah mi je bilo jasno da je bezopasna zbog goleme duzine, na tom otoku i nema otrovnica. Kad je izašao na plažu, malo se odmorio, pogledao me i odgmizao u žbunje", rekao nam je čitatelj. Četveroprugi kravosas (Elaphe quatuorlineata) najdulja je europska zmija. Naraste više od dva i pol metra i nije otrovna. Rijetko grize, češće sikće da upozori one koji se približe i gleda svaku priliku da pobjegne. Mala je vjerojatnost ugriza čak i ako se uzme u ruku. Uglavnom se hrani glodavcima i izuzetno je korisna.