Dakle, za 10-15 dana bit će akcijskih cijena K+ svinjetine.... Al ćete se fino najesti uvozne njemačke svinjetine, što sirove, što u suhomesnatim proizvodima. B
itno da se naše svinje ne mogu prodati, valjda imaju premalo dioksina.
Prikaži još ↓
đl
đek lalejn
11.1.2011.
Odustani
Ova skroz lijeva svinja na slici ima baš neki glupkast pogled,kao da zna da će je zaklat ...
pe
petak13
11.1.2011.
Odustani
Obzirom da se novinar nije potrudio, da bi širem krugu čitatelja bilo jasnije - riječ, dvije o dioksinu: Pod dioksinom smatramo bilo koju kemikaliju koja sadrži
klor (Cl), ugljik (C), kisik (O) i vodik (H), a da su pri tome međusobno povezani na neki poseban način. Uglavnom pod terminom dioksin podrazumevamo najtoksičniji od svih TCDD - Tetrachlorodibenzodioxin. Neki znanstvenici vjeruju da su dioksini jedni od najtoksičnijih komponenti napravljeni od strane ljudi. Dioksini su kemijski stabilni, znači da se ne razbijaju na manje komponente, nisu topivi u vodi, ali su zato topivi u uljima i mastima i iz tog razloga teže da se akumuliraju u organizmu. Dioksini su izrazito toksične supstance, a čak i svakodnevne male doze se vremenom akumuliraju u organizmu do količine kad predstavljaju izrazitu opasnost. Znanstvenici vjeruju da su dioksini toksični zato što im njihova veličina i oblik omogućava da u organizmu imitiraju hormone, a funkcija hormona je da kontroliraju rast, razvoj, reprodukciju i funkciju organa u organizmu. Dioksini takođe mogu izazvati poremaćaj rada jetre, jake glavobolje, gubitak mase, akne, oštećenje nervnog sustava i dr. Također mogu izazvati probleme u imuno sustavu, reprodukciji enzima i genima. Zato je problem dioksina u hrani (i ne samo u hrani) naročito značajan. Dajte, probudite se konačno. Zar zaista ne vidite kakva pošast se valja oko nas? Progovorite konačno da uvozimo kojekakvo smeće i opasni otpad. To što mi uvozimo nije hrana, to je otrov.
Prikaži još ↓
ko
korg
11.1.2011.
Odustani
Šta sve jedemo nismo ni svjesni!!
no
nokiaa
11.1.2011.
Odustani
jadne gice...
TNT 1
11.1.2011.
Odustani
kako je to moguće idemo u europu naše ništa nevalja a oni svoje moraju pobiti!? tko koga sad tu jeb...
axlica
11.1.2011.
Odustani
ahahah sam vi jedite meso mmmm fino, ni ne znate koji k jedete
rp
ružno pače
11.1.2011.
Odustani
za par mjeseci bit ce nestasica mesa ko onih 80-ih kave
u6
user_61566
11.1.2011.
Odustani
Prije svinja molim eutanizirad gamad koja je otrov stavila na tržište
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .