Obavijesti

News

Komentari 16

"Oslobodite nas, nismo krivi što je Dominic Pitra invalid"

"Oslobodite nas, nismo krivi što je Dominic Pitra invalid"
5

Postupak protiv privatnog ginekologa Predraga Đurića te bivšeg liječnika bolnice Merkur Ive Balenovića koji su porodili Jasminu Križančić Pitru u završnoj je fazi

VIDEO

Maleni Dominic Pitra (7) ima 57 dijagnoza, 100-tni je invalid te u jednom satu ima na desetke epi napada. Nijedna bolnica u svijetu ne može ga primiti na liječenje. Roditelji o njemu brinu 24 sata na dan te u to ulažu izuzetnu brigu. Molim sud da sve to uzme u obzir pri izricanju presude i odmjeravanju kazne, kazao je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Branimir Tuškan, odvjetnik obitelji Pitra. 

Postupak protiv privatnog ginekologa Predraga Đurića te bivšeg liječnika bolnice Merkur Ive Balenovića koji su 2007. godine porodili rodilju Jasminu Križančić Pitru za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi i nesavjesno liječenje u završnoj je fazi. Tužiteljstvo ih tereti da su nestručno vodili porod rodilje čija je trudnoća dotad bila uredna, da liječnici nisu kontinuirano pratili otkucaje srca i na vrijeme primijetili fetalnu patnju djeteta. Porodili su je koristeći Krostellerov hvat, pritiščući trbuh rodilje. Nakon poroda dr. Đurić od Dominicova je oca uzeo 4800 kuna za porođaj. Nijedan od liječnika ne smatra se krivim za, prema mišljenju vještaka, loše vođen porođaj.

- Tužiteljstvo ih u optužnici tereti za neizravnu namjeru, odnosno da su obojica pristali na sve štetne posljedice do kojih je moglo doći, što jednostavno nije točno. Smatram da se tužiteljstvo trebalo eventualno odlučiti za niži stupanj krivnje, nehaj, jer su oni lakomisleno smatrali da neće biti neželjenih posljedica, odnosno da će ih moći spriječiti - kazao je Veljko Miljević, odvjetnik prvooptuženog Đurića. Dr. Balenović je još u svojoj obrani kazao da se ne osjeća krivim za ono što se dogodilo Dominicu.

- Doista mi je užasno žao zbog svega što se dogodilo obitelji Pitra - kazao je dr. Balenović. Ne smatra se odgovornim jer je Jasmina bila pacijentica dr. Đurića. 

- Taj dan dr. Đurić javio se šefu službe koji mu je dopustio da vodi porođaj svoje pacijentice. Ja nisam mogao ništa napraviti, bio sam samo dežurni liječnik. Dok je porođaj vodio dr. Đurić ja sam primao pacijentice u hitnoj ambulanti, brinuo se o 20-ak žena na odjelu koje su zbog visokorizične trudnoće bile životno ugrožene. Dr. Đurić me pozvao oko 1 sat, otkucaji srca bebe na CTG-u bili su loši i jedino sam mogao pokušati poroditi je zahvatom na trbuhu, što smo i učinili - kazao je Balenović, koji je nakon svega napisao bestseler roman "Ljudožder vegetarijanac" po kojemu je snimljen i istoimeni film. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga
OSTALA DVA UČENIKA

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih pitali smo što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su nas uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.
Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor
POSLOVI VRIJEDNI 1,4 MILIJUNA EURA

Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali krivnju i nagodili se, dio kazne morat će u zatvor

Bivši gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović i njegov sin Darko priznali su da su s poduzetnicima dogovorili da će izvođenje poslova koje njihove tvrtke dobiju s Gradom prepuštati Darkovoj tvrtki