Uz cjelodnevno slavlje u subotu je u osječkoj Tvrđi održano slavonsko-baranjsko izlučno natjecanje 3. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK
Osječani su neviđenom feštom slavili povratak Zlatnog ćevapa
Uz cjelodnevno slavlje u subotu je u osječkoj Tvrđi održano slavonsko-baranjsko izlučno natjecanje 3. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK. Savršen dan za boravak na otvorenom uz grill delicije, druženje, ples, pjesmu i, naravno, puno natjecateljsko-navijačke atmosfere upotpunili su torta i šampanjac iznenađenja koje su organizatori poklonili predsjedniku gastro suda, akademiku kulinarstva Branku Ognjenoviću, za njegov 60. rođendan.
U doslovnom smislu grad je bio na nogama, jer se osječkim ulicama širio neodoljiv miris roštilja te glazba Sinova ravnice kojima se nitko nije mogao oduprijeti. Cijeli je Osijek plesao i pjevao do sitnih sati krijepeći se svježe pripremljenim PIK mesnim delicijama s roštilja i Pan pivom, pa se na trenutke činilo kao da su oni zbog kojih su se u subotu svi okupili u Tvrđi, članovi natjecateljskih ekipa, bili jedini koji su morali raditi. Baranjski gurmani, Veseli ražnjići, Sitni ćevap, XXL, Lud, 2 zbunjena, normalan te Uvijek gladni, uvijek žedni dali su sve od sebe da impresioniraju stroge suce, a to je najbolje pošlo za rukom simpatičnoj ekipi Lud, 2 zbunjena, normalan koja je odnijela pobjedu ovaj puta i time se plasirala u finalne Zlatnog ćevapa.
Chef Ognjenović prilikom proglašenja pobjednika dao je savjet svima, a posebno novim finalistima, da pri pečenju mesa paze kako se ono ne bi prepeklo te da ga manje začine. S njime se nisu složili brojni VIP gosti poput gimnastičkih reprezentativaca Roberta Seligmana i Tomislava Markovića, Maria Rotha pjevača grupe Vigor, Željka Lončarića Zeca voditelja Osječke televizije i Renata Lukića direktora Gradskog radija Osijek, koji kao i svi pravi Slavonci vole ljutu hranu pa tako i malo „jači“ roštilj.