Obavijesti

News

Komentari 6

Policajac nagovarao kolege da puštaju strane radnike bez radne dozvole u Hrvatsku

Policajac nagovarao kolege da puštaju strane radnike bez radne dozvole u Hrvatsku

Policajca se tereti da je od kolega koji su obavljali kontrolu na granici tražio da puštaju određene strane radnike bez radne dozvole. Na to ga je nagovorio poduzetnik za kojeg je dio tih stranih radnika trebao raditi

VIDEO

35-godišnji policajac, koji je radio na Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac (GP Maljevac), optužen je da je svoje kolege koji su provodili kontrolu poticao da u Hrvatsku puste strane radnike bez radne dozvole, a sve na nagovor jednog poduzetnika (35). Dio tih stranih radnika je neprijavljen radio upravo za poduzetnika koji je optužen, a policajac je svoj 'posao' proširio pa je iste usluge radio i za druge.

- Optužnicom se I. okr. stavlja na teret da je, u razdoblju od rujna 2023. do 26. prosinca 2023. na Graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Maljevac (GP Maljevac), kao policijski službenik Postaje granične policije raspoređen na obavljanje granične kontrole, na traženje II. okr. odgovorne osobe u trgovačkom društvu, omogućavao ulazak državljana trećih zemalja u Hrvatsku koji su dolazili neprijavljeno raditi za navedeno društvo. Takve ulaske je I. okr. omogućavao i drugim osobama koje su dolazile radi neprijavljenog rada u Hrvatsku. Naime, on je od zasad nepoznatih policijskih službenika koji su obavljali graničnu kontrolu na GP-u Maljevac tražio odobravanje ulaska državljanima trećih zemalja koji ne posjeduju dozvolu za boravak i rad, iako je znao koji su stvarni razlozi njihovog dolaska u Hrvatsku, a na što su oni pristajali te su im, sukladno traženju I. okr., odobravali ulazak - stoji u Uskokovom priopćenju. 

Na Platku zapošljavali strane radnike bez dozvole: Direktor sportskog centra dao ostavku
Na Platku zapošljavali strane radnike bez dozvole: Direktor sportskog centra dao ostavku

Obojica su optužena za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti. Još se utvrđuje tko su policajci koji su pristali na kolegine molbe da puštaju strane radnike. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...
STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Pogledajte oluju koja ide prema Hrvatskoj: Građanima su stigla upozorenja na mobitele...

Prognostičari su za danas najavili postupno naoblačenje, prvo u Istri. U noći na ponedjeljak zahvatit će ostatak Hrvatske, a očekuje se obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Užas A3: Pretrčavao autocestu pa ga pokosio i usmrtio auto
JOŠ NE ZNAJU IDENTITET

Užas A3: Pretrčavao autocestu pa ga pokosio i usmrtio auto

U subotu, 7. rujna oko 21.30 sati, na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, na području Novske, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, javila je policija.
Kaos kod Rijeke: U sudaru dva vozila poginuo muškarac.  Na A7 izgorio BMW, stvorile se kolone
DVIJE PROMETNE NESREĆE

Kaos kod Rijeke: U sudaru dva vozila poginuo muškarac. Na A7 izgorio BMW, stvorile se kolone

Prometna nesreća oko 11 sati dogodila se između čvorova Sveti Kuzam i Draga, na 32. km u smjeru Rupe, a muškarac je preminuo