Obavijesti

News

Komentari 2

Optužili sina bivšeg HDZ-ovog moćnika za provalu i krađu...

Optužili sina bivšeg HDZ-ovog moćnika za provalu i krađu...

Tomislava Medveda i Tomislava Šimaru terete za provalu u trgovinu opreme za lov i ribolov u Bjelovaru. On sve negira, a Medved je priznao i teretio ga. Otac Ante ne zna ništa o tome

VIDEO

Nisam kriv. U to vrijeme nisam ni bio u Bjelovaru, niti poznajem Tomislava Medveda. Nemam nikakve veze s kaznenim djelom i ne želim odgovarati na pitanja državnog odvjetnika, branio se, doznajemo, Tomislav Šimara (32) na ispitivanju u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Inače, riječ je o sinu bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i lokalnog moćnika iz Slatine te nekadašnjeg većinskog vlasnika Slatinske banke Ante Šimara.

Tomislav Šimara je, prema navodima prvookrivljenog Tomislava Medveda, zajedno s njim 20. prosinca 2022. oko 2 sata u Ulici Petra Zrinskog u Bjelovaru provalio u skladište trgovine za lov i ribolov.

Iz skladišta su, navodi se u optužnici koju tek treba potvrditi Općinski sud u Bjelovaru, ušli u prodajni prostor trgovine te iz izložbenih vitrina otuđili ukupno šest pištolja marke HS, četiri plinska pištolja, dva start pištolja i dvije termalne kamere. 

- Kako bi prikrili počinjenje kaznenog djela drugookrivljeni Tomislav Šimara iz uredsko-skladišnog prostora uzeo je snimač video nadzora koji je kasnije Tomislav Medved bacio u obližnji šaht. Nakon toga su izašli iz trgovine i s preostalim ukradenim predmetima udaljili se u nepoznatom smjeru - navodi se u optužnici. Ukupna šteta procijenjena je na 12.316 eura, a dvojac odvjetništvo uz tešku krađu provaljivanjem tereti i za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja.

Inače, višestruko osuđivani Medved trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, dok su Tomislavu Šimari određene mjere opreza redovitog javljanja Policijskoj postaji Samobor. Za razliku od Medveda, Šimara je, doznajemo, prošle godine na Općinskom sudu u Virovitici osuđen kaznenim nalogom na novčanu kaznu zbog nezakonitog posjedovanja oružja. 

- Istina je, počinio sam djelo, no sve je smislio Šimara, kojega sam upoznao u zatvoru. Obećao mi je da će ukradene stvari prodati i da ćemo zaradu dijeliti po pola - pričao je u svojoj obrani Medved, umanjujući svoju ulogu u zločinu i tereteći Šimaru.

- Zajedno smo provalili pajserom u taj prostor. Ukradene stvari stavili smo u ruksak i platnenu vrećicu koju mi je dao Šimara. On je sam skinuo snimač videonadzora. kad smo izašli iz trgovine, većinu stvari uzeo je Šimara, dok sam ja zadržao četiri pištolja i termalnu kameru koje sam skrio u kadi jedne napuštene kuće u Bjelovaru gdje sam prespavao, a nakon nekoliko dana i to sam dao Šimari. Policajcima sam pokazao kuću i šaht u koji sam bacio kameru. Od prodanih predmeta dobio sam tek 2500 kuna nakon čega smo prekinuli kontakt - ispričao je Medved.

Nakon njegova priznanja, istražitelji su dali ispumpati vodu iz šahta te pronašli bačeni snimač, dok su u napuštenoj kući ispod kade u otvoru našli dvije etikete s artikala iz trgovine. Da Šimara ne govori istinu o poznanstvu s Medvedom zaključili su i iz telefonskih kontakata između njih dvojice koji su u periodu nakon kaznenog djela bili intenzivni.

I Medvedova majka potvrdila je da dobro poznaje Tomislava Šimaru, koji je znao dolaziti kod njih s crnim džipom ili automobilom. Tvrdi i da je Šimara njezinu sinu znao davati novac, no ne zna zbog čega. 

Kontaktirali smo i Tomislavova oca Antu kako bi dobili njegov komentar te pokušali doći do Tomislava.

- Ja nisam Tomislav - prvo je što je rekao Ante Šimara nakon nam se javio na telefonski poziv.

Pojasnili smo mu da zovemo zbog optužnice koja je podignuta protiv njegova sina, na što je rekao da ne zna ništa o tome i ponovio da on nije Tomislav. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada
HDZ-OV DIREKTOR U POŽEGI

Čuvar odmarališta u zimskom periodu: Uhljebili ga i dali mu 20.400 € za dva mjeseca rada

Plus+ HDZ-ovac Domagoj Prša je je u Požegi dobio direktorsko mjesto bez natječaja od HDZ-ova gradonačelnika Željka Glavića. Nadređena će mu biti pročelnica koja mu je kuma. Oporba: Imamo direktora za 10 soba...

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'
IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatskoj se približava ozbiljan vodni val: 'Ne bi trebao ugroziti sustav obrane od poplava...'

Pogranična područja između Češke i Poljske ovaj su vikend bila teško pogođena iznimno jakim kišama koje su uzrokovale bujice. Voda je odnijela neke mostove, prisilile stanovnike na evakuaciju...