Bajaderu su četiri slastičara izrađivala puna dva dana, a lanjsku tortu su nadmašili za više od tri metra. Žele napraviti tortu vrijednu Guinnessa
Opatija: Sabljom razrezali bajaderu dugu 10,5 metara
U subotu je na terasi hotela Imperial razrezana najveća čokoladna torta u Hrvatskoj, bajadera dugačka čak 10,5 metara. Tortu su razrezali na 700 komada koji su prodavani po promotivnoj cijeni od 10 kuna. Za njezinu je izradu utrošeno 980 jaja, 58 kilograma čokolade, 39 kilograma brašna, 31 kilogram šećera, 22 kilograma margarina i maslaca, 6 kilograma kakaa, 3 kilograma vanili šećera, 11 litara mlijeka i 4 litre ruma. Bajaderu su četiri slastičara izrađivala puna dva dana, a prošlogodišnja je bila čak tri metra kraća.
- Ove smo godine htjeli nadmašiti sami sebe. Težimo izradi torte koja bi po dužini mogla ući u Guinnessovu knjigu rekorda, rekao je Željko Filipović iz hotela Imperial.
Treći Festival čokolade je vrhunac gastronomskih događanja u posezoni Opatije. U ovo doba festival čokolade je jedan od glavnih razloga dolaska gostiju u Opatiju.