Olujno nevrijeme, grmljavina, kiša i vrućine. Na snazi alarmi | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

Olujno nevrijeme, grmljavina, kiša i vrućine. Na snazi alarmi

Olujno nevrijeme, grmljavina, kiša i vrućine. Na snazi alarmi
4

Iz DHMZ-a navode da je moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču. Uz to, meteoalarm je na snazi i zbog toplinskog vala

VIDEO

Kiša i grmljavina i olujno nevrijeme stiže nam s početkom novog tjedna. Kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod, u prvom dijelu dana bit će pretežno sunčano, a zatim će doći do postupnog porasta naoblake sa zapada. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će mjestimice kiše i grmljavine, lokalno i izraženijih pljuskova uz mogućnost olujnog nevremena, ponajprije na sjeverozapadu Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nevrijeme u Čazmi 03:02

Na snazi je meteoalarm za gotovo cijelu Hrvatsku, osim kninske regije. Za zagrebačku regiju podignuta je razina upozorenja na narančasto koje označava opasno vrijeme. Iz DHMZ-a navode da je moguće lokalno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču. Uz to, meteoalarm je na snazi i zbog toplinskog vala. 

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorili su meteorolozi.

Također su dodali da građani trebaju biti na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. 

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, u okretanju na ponegdje prolazno jak sjeverni. Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, u noći će na sjevernom dijelu zapuhati bura. 

Najniža temperatura bit će između 16 i 21, na Jadranu od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura bit će većinom između 28 i 33 °C, u gorju niža.

Saharski pijesak ponovno će zamutiti nebo iznad Hrvatske. Nad sjevernom Afrikom prisutna je ciklonalna aktivnost što dovodi do dizanja prašine, a sljedećih dana po visini će se nad Mediteranom i Jadranom uspostaviti jugozapadno strujanje, otkrila je za Večernji Josipa Kuzmić, voditeljica Odjela za pomorsku meteorologiju u Državnom hidrometeorološkom zavodu.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Saharski pijesak u Zagrebu 00:28

- Prizemno će se ciklona s Pirenejskog poluotoka premještati prema sjeveroistoku, dok je nad Jadranom i Sredozemljem polje malo povišenog tlaka zraka. Prema tome, očekuju se sinoptički uvjeti povoljni za prijenos saharske prašine prema Jadranu i Hrvatskoj, osobito tijekom nedjelje i ponedjeljka - kazala je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...
Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija