Obavijesti

News

Komentari 9

Olujno jugo stvara probleme na Jadranu, na snazi meteoalarm: Bit će obilne kiše uz grmljavinu

Olujno jugo stvara probleme na Jadranu, na snazi meteoalarm: Bit će obilne kiše uz grmljavinu
4

Kako prognozira DHMZ, u subotu će na cijelom Jadranu puhati olujno jugo, a očekuju se i obilni pljuskovi i grmljavina. U prekidu su brojne katamaranske linije

VIDEO

Olujni udari juga stvaraju probleme na Jadranu, a snažan vjetar, uz obilnu kišu, puhat će i za vikend. 

- U Crikvenici se u petak izlilo more na obalu. Jugo puše nenormalno. Mislim da su nekim ljudima poplavili automobili, ispričao nam je čitatelj. Na snazi je bilo narančasto upozorenje Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

jugo crkvenica 01:23

Kako prognozira DHMZ, u subotu će biti promjenjivo oblačno, u zapadnim predjelima uz dulja sunčana razdoblja. Mjestimice će padati kiša, uglavnom u Dalmaciji gdje se lokalno očekuju i obilni pljuskovi te grmljavina.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar, dok se na Jadranu očekuje umjereno i jako jugo te južni vjetar okretati na jugozapadnjak, a olujnih udara bit će uglavnom na krajnjem jugu. 

Upozorenje na opasno vrijeme zbog jakog i olujnog juga na snazi je za cijelu obalu osim južne Dalmacije, kao i za gospićku regiju.

VIDEO Jak vjetar zapuhao je u Zagrebu: Pogledajte prizore iz centra hrvatske metropole...
VIDEO Jak vjetar zapuhao je u Zagrebu: Pogledajte prizore iz centra hrvatske metropole...

Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na moru između 8 i 13. Najviša dnevna većinom između 11 i 16 °C.

Zbog veće količine vode na kolniku na pojedinim dionicama cesta vozit će se usporeno i otežano. HAK je pozvao vozače da u vožnji po mokrim kolnicima smanje brzinu i povećaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su prve jutarnje subotnje katamaranske plovidbe prema dijelu hrvatskih otoka.

Zbog vjetra, u prekidu su trajektne linije: Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska, Valbiska-Merag, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Zadar-Preko, Gaženica-Bršanj (Iž), Gaženica-Kosirača-Olib-Silba-Premuda-Mali Lošinj, Zadar(Gaženica)-Brbinj, Sućuraj-Drvenik, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ;

Planirate roštilj za vikend? U nedjelju promjena vremena
Planirate roštilj za vikend?  U nedjelju promjena vremena

Od katamaranskih linija u prekidu su: Zadar-Sali-Zaglav, Split-Hvar-Korčula, Žirje-Kaprije-Šibenik, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Iž-Rava, Zadar-Rivanj-Sestrunj-Zverinac-Molat, Zadar–Sali-Zaglav, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Pula-Zadar, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Split-Vis;

U prekidu su brodske linije: Ilovik-Mrtvaška, Mali Lošinj-Unije-Susak, Rava-Mala Rava-Veli Iž-Mali Iž-Zadar, Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Komiža-Biševo, Zadar-Preko, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Zadar: Olujno jugo divlja zadarskim područjem

Trajekt na liniji 832 Prapratno-Sobra isplovit će večeras iz Sobre u 19:55 umjesto u 19:00 te sutra (24.02.) u 06:20 umjesto u 06:00 zbog loših vremenskih uvjeta u luci Prapratno. Brodska linija Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik bez pristajanja u Prvić Luku;

U subotu će biti dodatno putovanje na liniji Gaženica-Bršanj (Iž), isplovljavanje iz Gaženice u 19:00 sati, dolazak Bršanj 20:15 sati, isplovljavanje iz Bršanja u 20:30 te dolazak u Zadar (Gaženica) u 21:45 sati.

Prognoza za početak tjedna

Na kopnu u nedjelju i ponedjeljak djelomice sunčano i uglavnom suho. U utorak oblačnije mjestimice s kišom. Vjetar većinom slab. U nedjelju u Dalmaciji promjernljivo i pretežno oblačno mjestimice s kišom, drugdje djelomice sunčano.

U ponedjeljak djelomice ili pretežno sunčano i uglavnom suho. U utorak promjenljivo mjestimice s kišom. Puhat će umjereno, u utorak i jako jugo. I dalje iznadprosječno toplo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio