Obavijesti

News

Komentari 155

Odbacili prijavu protiv kćeri moćnog HDZ-ovca Dujića: 'Bila je u šoku i sad joj je jako žao...'

Odbacili prijavu protiv kćeri moćnog HDZ-ovca Dujića: 'Bila je u šoku i sad joj je jako žao...'

Šibensko tužiteljstvo u obrazloženju svoj odluke kaže da sumnja u tvrdnje mlade policajke, a istovremeno bezrezervno vjeruje Anni Dujić, te policijskim šefovima koji su također ispitani

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv Anne Dujić, kćeri šefa Hrvatskih šuma, javlja N1. Prijava je odbačena nakon što je izazvala incident za vrijeme požara, koji su ljetos harali u šibenskom zaleđu, na  policijskom blokadnom punktu.

VIDEO: Vlasnik popularnog restorana i prijatelj snimili imitaciju Dujićeve kćeri

Pokretanje videa...

Nova verzija 'Nakaza' 00:28

Dujić je prijavljena od strane mlade policajke i to zbog psovki koje joj je kćer moćnog HDZ-ovca uputila, te jer ju je umalo pregazila ne bi li prošla cestovnu blokadu postavljenu zbog požara. Teretilo ju se za prisilu prema službenoj osobi. Ta kaznena prijava bila je priložena uz izvješća što ga je Policijska uprava šibensko-kninska poslala državnom odvjetništvu nakon ispada Anne Dujić i njezine majke kojeg su ga zabilježile i televizijske kamere.

Nova verzija 'Nakaza': Vlasnik popularnog restorana i prijatelj snimili imitaciju Dujićeve kćeri
Nova verzija 'Nakaza': Vlasnik popularnog restorana i prijatelj snimili imitaciju Dujićeve kćeri

Šibensko tužiteljstvo u obrazloženju svoj odluke kaže da sumnja u tvrdnje mlade policajke, a istovremeno bezrezervno vjeruje Anni Dujić, te policijskim šefovima koji su također ispitani. 

Policajka je u prijavi opisala kako je 31. srpnja nešto prije 15 sati Anna Dujić naišla na blokadni punkt. Bila je u automobilu marke Audi šibenskih tablica. Iako joj je palicom “Stop” davala znak da se zaustavi vozačica nije htjela stati. Policajka je napravila korak unatrag kako ju Audi ne bi pregazio, no ipak joj je dotaknuo prednji dio noge. Da nije zakoračila, navela je u prijavi, automobil bi ju udario. Osim toga vozačica joj je pokazala srednji prst i urlala “j.... ti mater, dolje mi je kuća”.

Ministar turizma za vilu plati najviše poreza, kralj Adventa i čuvena kći HDZ-ovca tek siću...
Ministar turizma  za vilu plati najviše poreza, kralj Adventa i čuvena kći HDZ-ovca tek siću...

Policajka je u prijavi objasnila da kako Annu Dujić nije smjela propustiti jer je imala takvu zapovijed, a slučaj je prijavila tek nakon dva dana jer je u medijima prepoznala vozačicu i njezinu majku dok su urlale i vrijeđale policiju.

Isto tako opisala je  i pritiske svojih nadređenih koji su joj govorili kako nema smisla prijavljivati Annu Dujić jer su “oni cijeli život broj jedan u svemu”. Uvjeravali su ju, navelo je tužiteljstvo u svom rješenju, kako nema smisla podnositi kaznenu prijavu nakon dva dana budući da to nije odmah učinila, te kako bi si mogla navući probleme.

Otkrivamo: Država demantira Dujića oko obnove kuće dok je koristio stan. Saznajemo i cijenu
Otkrivamo: Država demantira Dujića oko obnove kuće dok je koristio stan. Saznajemo i cijenu

Verzija Anne Dujić bila je sasvim drugačija od one koju je iznijela mlada šibenska policajka. Kćer šefa Hrvatskih šuma u svom je iskazu izjavila da nije krenula vozilom na policajku, već se ova naslonila na njezin automobil i rekla joj da može proći dalje samo ako ju pregazi.

Ispričala se zbog urlanja “nakaze jedne, snimajte ih sve pa i onu policajku j.... joj mater, dabogda crkla nakaza glupa, svi će platiti, cijela država, ja ću im se krvi napit jer se i meni pije krv, sve da snimaš”. Izjavila je da je bila u šoku i rekla stvari zbog kojih joj je sada žao.

Nediljkova kći je zaposlena u Državnom odvjetništvu: 'Njoj ne dolaze takve stvari na ruke...'
Nediljkova kći je zaposlena u Državnom odvjetništvu: 'Njoj ne dolaze takve stvari na ruke...'

Da je Anni Dujić doista žao prihvatilo je i tužiteljstvo koje je zaključilo da su se te njezine riječi ionako odnosile na nekog neodređeno, a ne na mladu šibensku policajku. Tužiteljstvo smatra i da je Dujić bila u strahu za svoju obitelj i imovinu, te je izrazila nezadovoljstvo situacijom u kojoj se našla. Zato nije počinila nikakvo kazneno djelo, zaključilo je šibensko općinsko državno odvjetništvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 155

VIDEO