Obavijesti

News

Komentari 0

Od utrke do festivala: Zajednica koja iz godine u godinu raste i ne namjerava stati

Od utrke do festivala: Zajednica koja iz godine u godinu raste i ne namjerava stati
6

Ovogodišnji, ujedno četvrti, Ekotlon bit će na zagrebačkom Bundeku 14. rujna u većem i raskošnijem izdanju. Uz tradicionalne plogging utrke, pripremili smo vam mnoge edukativne i zabavne sadržaje, ukusne zdrave zalogaje i dobru glazbu

VIDEO

Prije četiri godine na zagrebačkom Bundeku održana je prva utrka Ekotlon, koja je predstavila do tada u Hrvatskoj neviđen spoj aktivnosti, džogiranje i sakupljanje smeća. Već se prema prvim prijavama i interesu građana dalo naslutiti da ova zelena akcija neće stati na tome.

Plogging utrka iz metropole se idućih godina proširila na ostale hrvatske gradove i mjesta, a slogan "Učinite nešto dobro za svoje zdravlje, ali i zdravlje planeta" povezivao je sve više roditelja, djece, baka i djedova, pa čak i kućne ljubimce... 

Kažu: kad naiđeš na nešto dobro, podijeli to s drugima jer se tako širi dobro. Upravo se to dogodilo Ekotlonu. Zahvaljujući velikom broju dobrih ljudi udruženih i odlučnih da učine nešto dobro za svoj planet, plogging utrka izrasla je u festival zelenih navika - EKOTLON REUSE & RECYCLE!

Zagreb: Ekotlon na Bundeku

Festival navika koje (p)ostaju trajne

Briga o prirodi više je od ekologije: to je dugoročna promjena ponašanja koja donosi održivi razvoj, uz međusobno prožimanje okolišnih, gospodarskih i društvenih pitanja. A upravo obitelji s djecom u ovom procesu igraju ključnu ulogu jer djeca će naslijediti Zemlju i njezine resurse.

Upravo zato ove godine Ekotlon – našu najdugovječniju i najuspješniju platformu za ekološka pitanja, širimo na sasvim novu razinu. U središtu festivala EKOTLON REUSE & RECYCLE leži jednostavna ali moćna filozofija - "Zelene navike (p)ostaju trajne" – ideja je to kojom posjetitelje želimo osvijestiti o svakodnevnim održivim navikama koje su, iako izgledaju komplicirano, zapravo vrlo jednostavne.

Zagreb: Ekotlon na Bundeku

Uz već tradicionalne plogging utrke, edukativnim radionicama i zabavnim sadržajem želimo inspirirati svakog posjetitelja da prepozna vrijednost sadašnjeg trenutka kako bismo svi uvidjeli da naše svakodnevne odluke i akcije oblikuju svijet u kojem živimo.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme uplatom kotizacije OVDJE, a više informacija o Ekotlonu doznajte na Facebook stranici.

Sav prihod od prodaje kotizacija odlazi u humanitarne svrhe, ove godine Karate klubu osoba s invaliditetom Sveta Nedelja!

Pridružite nam se na dobro poznatoj lokaciji, na Bundeku, 14. rujna i (p)ostanite dio velike zelene Ekotlon zajednice!

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZDRAVA, a ponosni partneri projekta su Konzum, HEP, OTP banka, INA, JYSK, PIK Vrbovec, Hrvatska pošta, Pet centar, Fina. Projekt podržavaju Vrtni centar Flora, Interzero, Humana Nova, Consultare i Eko Taxi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere