Obavijesti

News

Komentari 2

Obitelji poginulih pomoraca na Malom Lošinju podnijela je tužbu protiv tvrtke Jadrolinija

Obitelji poginulih pomoraca na Malom Lošinju podnijela je tužbu protiv tvrtke Jadrolinija

Jadrolinija bi, prema kriterijima Vrhovnog suda i grubim neslužbenim izračunima, obiteljima poginulih pomoraca trebala isplatiti otprilike između 100 i 300 tisuća eura odštete

VIDEO

Troje pomoraca poginulo je 11. kolovoza na Malom Lošinju nakon pada rampe s trajekta Lastovo. Jutarnji list piše kako su njihove obitelji podnijele tužbu za naknadu štete i ukupno traže 568.100 eura.

Tužbu je u ime triju obitelji podnio odvjetnik Šime Savić pred Općinskim sudovima u Splitu i Zadru. Za Jutarnji je rekao kako su se iz Jadrolinije višestruko oglušili na dopise da im isplati naknade kakve im pripadaju po zakonu, a ne da im se isplate nekakve pomoći.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

[TOP 3 VIJESTI DANA] Obitelji poginulih pomoraca: 'Pripremamo tužbu protiv Jadrolinije' 01:04
Jadrolinija o izvještaju tragedije trajekta Lastovo: 'Mi nismo u posjedu službenog rješenja'
Jadrolinija o izvještaju tragedije trajekta Lastovo: 'Mi nismo u posjedu službenog rješenja'

Članovi obitelji poginulog vođe stroja Boška Kostovića i jednog kormilara Marka Topića traže po 228.800 eura na ime naknade štete iz radnog odnosa, dok obitelj trećeg poginulog, kormilara Denisa Šarića, na ime naknade štete iz radnog odnosa traži 100.800 eura.

Odvjetnik Savić u svim tužbama predlaže da se na sudu ispitaju tužitelji te napominje da su se svi oni obratili Jadroliniji s odštetnim zahtjevom za mirno rješenje spora, a kad do toga nije došlo, podnijeli su tužbu. O njoj će odlučivati sudovi u Splitu i Zadru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Strava u Malom Lošinju: Troje mrtvih i jedan ozlijeđeni u padu rampe trajekta 07:44

Odredbe Vrhovnog suda

Kako smo ranije pisali, Jadrolinija bi, prema kriterijima Vrhovnog suda i grubim neslužbenim izračunima, obiteljima poginulih pomoraca trebala isplatiti otprilike između 100 i 300 tisuća eura odštete, ovisno o broju članova obitelji, njihovoj dobi i srodstvu u kojemu su bili s poginulima.

Naime, doznajemo iz pravosudnih krugova, prema sudskoj praksi i kriterijima Vrhovnog suda, iznos odštete za majku, oca i suprugu poginulog kreće se oko 45.000 eura. Toliko može dobiti i svako dijete, dok braća i sestre, ako su bili bliski s poginulim, mogu dobiti oko 15.000 eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO