Obitelj preko noći ostala bez imovine u korist Crkve: 'Izbrisani smo bez razloga...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 11

Obitelj preko noći ostala bez imovine u korist Crkve: 'Izbrisani smo bez razloga...'

Obitelj preko noći ostala bez imovine u korist Crkve: 'Izbrisani smo bez razloga...'

Prema riječima odvjetnice koja se bavi imovinskim sporovima, radi se o ozbiljnijoj grešci suda koja nije izolirani slučaj

VIDEO

Provjereno donosi priču o obitelji s Dugog otoka koja je preko noći ostala bez vlasništva nad imovinom i to – u korist Crkve. Donat i Mirna Petricioli generacijama su bili u suvlasništvu crkvice u Salima, no nedavno ih je dočekalo iznenađenje.

Bez da su ih, kako kažu, pozvali na sud – Crkva se upisala kao 100 postotni vlasnik. Odvjetnica specijalizirana za zemljišno pravo govori – ovo je greška suda, no Provjereno doznaje, nije jedina.

- Nakon nove katastarske izmjere, začudili smo se jer smo izbrisani bez ikakvog razloga, bez ikakvog razgovora, bez ikakve odluke koja je povezana - kaže Donat Petricioli za Provjereno.

Prema riječima odvjetnice koja se bavi imovinskim sporovima, radi se o ozbiljnijoj grešci suda koja nije izolirani slučaj.

- Neki su izgubili vlasništvo pa su ga vratili, a neki su ga trajno izgubili upravo zbog ovakvih upisa. Bez obzira da imaju jedan kvadrat oni su suvlasnici, i dužni su se pozvati na raspravu. Kao što sada oni bi trebali tužiti župu jer je vlasnik, tako je i onda trebalo pozvati vlasnike da izlože svoje stanje i donesu dokumentaciju, nema veze jesu oni za jedan kvadrat ili za 25 kvadrata. Ako im možeš ući u trag i pozvati ih na ročište moraš ih pozvati - kaže odvjetnica Ivana Raspović.

Slučaj je to koji je zahvatio i imovinu pokojne umjetnice Jagode Buić, čiji je odvjetnik također najavio pravne korake.

- Ovo je zemlja njezine majke i toga se ne bi odrekla u korist Crkve - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'
SREĆA JE U CELJU

'Ovo su naša četiri asa. Rekli su mi da nosim još jednu bebu više na svakom novom pregledu...'

Plus+ Mogućnost dobivanja četvorki prirodnim putem je jedan na 500.000 rođenih. Tu sreću imali su Milana i Nemanja Petrović, Banjalučani iz Celja. Par ima i sina Konstantina (5). Atrakcija su gdje god se pojave...
Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!
VIDEO

Drama u Zagrebu: Auto izgorio na Slavonskoj kod City Centra!

Zagrebački vatrogasci dobili su u 13:29 dojavu da na Slavonskoj aveniji gori auto. Na intervenciju su izašli iz postaje Žitnjak te su zatekli požar u razbuktaloj fazi. Kako doznajemo, vozilo je bilo desno u traci te u tom trenutku nitko nije bio ugrožen. Pozvana je i policija