Obavijesti

News

Komentari 156

Novi šok za vozače! Poskupljuju tehnički pregledi, ovo su cijene

Novi šok za vozače! Poskupljuju tehnički pregledi, ovo su cijene

Za osobne automobile, priključna vozila ili traktore cijena tehničkog pregleda bi porasla s 20,25 eura na 23,36, a autobusa ili teretnih automobila s 32,55 na 37,55 eura

VIDEO

Vlasnici vozila u Hrvatskoj plaćat će nešto više od 15 posto za troškove i naknade u stanicama za tehničke preglede vozila. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova predložilo je izmjenu o visini naknada za tehnički pregled i druge poslove koji se obavljaju u stanicama za tehničke preglede vozila, a trenutačno je u javnoj raspravi do 1. rujna, piše Poslovni dnevnik.

POGLEDAJTE VIDEO: Čudesna Dejana nema ruke, ali je položila vozački: 'Ja sam majka i sportašica, mogu sve!'

Pokretanje videa...

Dejana Bačko položila vozački ispit 00:59

Ukoliko ne bude izmjena predloženih visina naknada, za redovni ili izvanredni tehnički pregled mopeda, motocikala ili lakih prikolica vozači će umjesto 12,30 eura platiti 14,19 eura. Za osobne automobile, priključna vozila ili traktore cijena tehničkog pregleda bi porasla s 20,25 eura na 23,36, a autobusa ili teretnih automobila s 32,55 na 37,55 eura. Ispitivanje ispušnih plinova motornih vozila za vozila s dizelskim motorom (EKO-test) trebalo bi poskupjeti za nešto više od dva eura, odnosno koštao bi 15,71 euro. Pokupilo bi i ispitivanje za vozila s BEZ-KAT motorom za više od eura te bi koštao 8,12 eura. Za vozila s REG-KAT motorom troškovi pregleda povisili bi se za nešto više od dva eura i iznosili bi 15,25 eura.

Predlažu i poskupljenje poslova koji prethode registraciji i produženju važenja prometne dozvole, dok bi se nova cijena naplate propisanih obveza po usluzi (2,64 eura) povećala za 35 centi. Ovjera prometne dozvole koja sada košta 7,06 eura koštala bi euro više, a odjava vozila, izdavanje potvrde iz evidencije bila bi skuplja za 28 centi i koštala 2,18 eura, izdavanje registarskih i izvoznih pločica za 35 centi (2,64 eura), a zamjena ili izdavanje nove prometne dozvole nešto više od eura (7,92 eura).

Dodatni pregled plinskih instalacija po novome (10,16 eura) poskupio bi za nešto više eura, kao i pregled vozila radi promjene tehničkog stanja (7,59 eura). Utiskivanje broja šasije vozače bi stajalo dva eura skuplje (15,25 eura), dok bi za izdavanje pokusnih pločica i potvrde (2,64 eura) po novome trebali izdvojiti 35 centi više. Također, obrasci i registri tehničkog pregleda (1,43 eura) trebali bi se naplaćivati 19 centi više.

Inflacija pala na 2,4 posto, ali cijene i dalje rastu: Evo koji su proizvodi najviše poskupjeli
Inflacija pala na 2,4 posto, ali cijene i dalje rastu: Evo koji su proizvodi najviše poskupjeli

Naknade se nisu mijenjale deset godina, a Goran Pejić iz Centra za vozila Hrvatske smatra da je potez sasvim opravdan.

- Tih petnaestak posto poskupljenja, kada je riječ o općoj sigurnosti i sigurnosti u prometu na cestama, ne bi trebalo predstavljati problem vlasnicima vozila. Nekoliko eura nije značajan trošak, a pridonosi sigurnosti u prometu na cestama i stabilnosti sustava tehničkog pregleda - kazao je Pejić za Poslovni dnevnik.

Isprobaj Oranž za samo 10 centi, čitaj plus članke te uzmi mjesec dana Pickbox NOW pretplate! 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 156

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu
OBRAT

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu

Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra u jutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva.
VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
KAOS NA JUGU HRVATSKE

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom