Obavijesti

News

Komentari 145

VIDEO Uhićen Škorić: Namještali poslove za bukobrane? Pretresli kuću, odveo ga policijski kombi

VIDEO Uhićen  Škorić: Namještali poslove za bukobrane? Pretresli kuću, odveo ga policijski kombi

USKOK je objavio da su u tijeku uhićenja zbog sumnje na korupciju. Uhićenja su u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru

Pokretanje videa...

Pretres imovine Josipa Škorića 01:18

Pokretanje videa...

Privode Josipa Škorića 00:54
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
FOTO

Policijska marica dovezla je Sandu Bajtl prvu na ispitivanje u zgradu USKOK-a u Zagrebu, a njezin odvjetnik je Darko Maržić.

24sata
RADOVI I AUTO KAO MITO?

Kako neslužbeno doznajemo, istražitelji sumnjaju da je Škorić pogodovao tvrtkama svog bratića i suosumnjičene Bajtl. Navodno je riječ o poslovima vezanima za postavljanje i održavanje bukobrana na osječkoj obilaznici, a prema neslužbenim informacijama, radi se o poslovima vrijednima desetak milijuna eura.

Šefu Hrvatskih cesta navodno su se odužili tako što su bez naknade obavljali građevinske radove na njegovoj kući, a osim toga je, navodno, dobio i luksuzni automobil.

FOTO

Pretres u zgradi Hrvatskih autocesta

24sata


 

13:40

Ministarstvo mora, prometa i infrastruktura poslalo priopćenje:

U potpunosti podržavamo rad istražnih tijela u svakom slučaju, a pogotovo kad postoje sumnje na korupciju na najvišim razinama.

Današnji slučaj ne možemo dodatno komentirati jer u ovom trenutku nemamo više saznanja od onih iznesenih u medijima, no ističemo kako je za nas ključno da se ovakvi događaji rasvijetle u postupku koji slijedi.

REAKCIJE MINISTARA

Potpredsjednici Vlade i ministri Ivan Anušić i Tomo Medved rekli su u subotu u Vukovaru da ne mogu komentirati današnja uhićenja više osoba zbog korupcije, među kojima i bivšeg predsjednika Uprave Hrvatski cesta Josipa Škorića . jer je to u nadležnosti DORH-a i USKOK-a.

"Ne mogu komentirati jer je u ovom trenutku to stvar istrage i DORH-a. Naravno da me iznenadilo", izjavio je novinarima ministar obrane Anušić u Vukovaru, gdje je, zajedno s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom nazočan na svečanosti obilježavanja 33. obljetnice bitke za Vukovar i ustroja 204. brigade Hrvatske vojske. 

I ministar Medved također je novinarima rekao da ne zna ništa više od onoga što je objavljeno u medijima, naglasivši kako Vlada u proteklih osam i pol godina nema utjecaj na pravosuđe.

"To je nadležnost DORH-a i USKOK-a i vjerujem da će uskoro izaći s cjelovitim informacijama uslijed kojih elemenata ih se tereti", dodao je.

Budući da je uhićeni bivši predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić član HDZ-a,  Medved je objasnio kako će se o njegovom slučaju odlučivati po redovitoj proceduri.

"Na žalost imali smo sličnih situacija i stranka je tu vrlo jasna, nulta stopa tolerancije na svaki oblik kriminala", istaknuo je.

O Škorićevoj statusu unutar stranke prvo bi, prema stranačkom statutu, trebao raspravljati Časni sud osječke Gradske organizacije HDZ-a, a njegovo članstvo trebalo bi biti zamrznuto do pravomoćnosti presude.

Uskok i policija ranije jutros su potvrdili da su uhitili više osoba u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru, a među uhićenima je, kako se neslužbeno doznaje, donedavni predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te njegov rođak, predsjednik uprave Osijek Koteksa Zoran Škorić. Navodno je uhićena i direktorica tvrtke Structiv Sanda Bajtl. Mediji doznaju da ih se sumnjiči za namještanje poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici.

U policiji kažu da će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku, dok će kaznenu prijavu protiv njih podnijeti Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Komentari 145