Obavijesti

News

Komentari 41

Norvežanin s tri hica ubio medvjeda teškog 320 kg

Norvežanin s tri hica ubio medvjeda teškog 320 kg
3

Velebit: Norvežanin je u Liku došao u organizirani lov. Upucao je medvjeda kapitalca. Medvjeđu kožu izložit će u Hrvatskom lovačkom savezu

VIDEO

Norveški lovac u ponedjeljak navečer ustrijelio je medvjeda teškog čak 320 kilograma. On je na Velebit došao u organizirani lov. Ubijeni medvjed je "nacionalni ponos sa 530 točaka", 42 više od dosadašnjeg rekorda, što bi značilo da je životinja rekordan takav ulov u Hrvatskoj.
- Puno sam toga i sam prošao po brojnim lovištima u zemlji, Europi i Africi, ali ovo se rijetko viđa. Tri puta sam pucao u njega - rekao je norveški lovac koji se ponosi svojim ulovom. I dok lovci slave, ljubitelji životinja i udruga Prijatelji životinja zgroženi su time.
- Sramota je da se medvjedi kao zaštićene životinje u nas ubijaju. To je neopisiva sramota za Hrvatsku jer ako tako nastavimo imat ćemo samo medvjede na kovanici od pet kuna - rekao je Luka Oman za Večernji list. Oderana koža ubijenog medvjeda teži 65 kilograma, a biti će izložena u prostorijama Hrvatskog lovačkog saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...