Obavijesti

News

Komentari 0

Noć u muzeju: Kako izgleda prespavanac s dinosaurima

Noć u muzeju: Kako izgleda prespavanac s dinosaurima
5

Aktivnosti za djecu u muzejima postale su veliki trend. Ovako to radi jedan od najvećih na svijetu, Prirodoslovni muzej u Londonu

VIDEO

Izuzetan je osjećaj probuditi se ispod skeleta ženke golemoga kita, nakon cijele noći provedene u uzbudljivim aktivnostima u velikome muzeju, kaže nam Kristina Ilić Pešut, Hrvatica sa stalnom adresom u Švedskoj. Ove jeseni povela je 9-godišnju kćer Deu u veliku pustolovinu - Prespavanac s dinosaurima ("Dino snores") u jednom od najvećih prirodoslovnih muzeja na svijetu, Natural History Museum u Londonu.

Aktivnosti i "prespavanci" u muzejima za djecu, ali i odrasle, postali su veliki trend u cijelom svijetu, a počeli su ih organizirati i hrvatski muzeji. Osim što im je to dodatni izvor zarade, muzeji time privlače novu publiku i mladima pružaju mogućnost učenja na nove, zabavne načine. Kristina nam je ispričala kako je izgledala uzbudljiva noć i ljubazno podijelila s nama fotografije.

- Sve je vrlo dobro organizirano, mi smo došli s prtljagom i nije bilo problema. S djecom i nama odraslima bilo nas je oko 400, no niti u jednom trenutku nismo imali osjećaj da je gužva. Uvode nas nakon što se muzej zatvori, podijele vas u grupe i dobijete vodiča. Aktivnosti uključuju izradu vlastitih majica te razne zadatke vezane za dinosaure. Tražili su zadane pojmove u mraku, išli kroz muzej s džepnim lampama i sakupljali paleobodove - opisuje nam Kristina.

3
| Foto: kristina ilić pešut/privatni album

Večeru i vreće za spavanje donose sami sudionici, a nakon toga slijedi nova radionica s paleontologom i kuratorom, koji djecu uče kako da prepoznaju dinosaura. Uzbudljiva večer završava oko 23 sata, a Kristina uz smijeh dodaje da su svi pozaspali kao topovi. Doručak servira muzej, a nakon još jednog istraživanja avantura završava. Cijena "prespavanca" je za hrvatske pojmove povelika, 80 funti, posebno za roditelja i dijete.

- Moja Dea nije mogla odlučiti što joj je bilo najbolje, zaista je nezaboravno iskustvo. No važno je da dijete zna engleski jezik - kaže nam Kristina, koja unatoč visokoj cijeni preporučuje ovo iskustvo svima.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'
STRAVA U PULI

Susjedi u suzama o ubojstvu: 'Ona je radila probleme, a on je bio dobar. Volio je svog psića'

Policija je ogradila ulicu u Puli gdje je u jutarnjim satima ubijen muškarac. Kako neslužbeno doznajemo, žena je završila u bolnici. Susjedi kažu kako je ubijeni volio svog psića. Oni će ga sada udomiti
HDZ-ovci demonstrativno izašli sa sjednice, Milanović zabranio dolazak načelniku OSRH?!
DRAMA NA ODBORU

HDZ-ovci demonstrativno izašli sa sjednice, Milanović zabranio dolazak načelniku OSRH?!

Načelnik OSRH je 15 minuta prije polaska na sjednicu Odbora na kojoj se priča o NATO misijama, dobio poziv iz Ureda PRH da dođe kod njega i da ne može doći na sjednicu