Obavijesti

News

Komentari 7

Netanyahu: Iran je napravio veliku pogrešku i za to će platiti

Netanyahu: Iran je napravio veliku pogrešku i za to će platiti

Iran je u utorak ispalio salvu balističkih projektila na Izrael kao odmazdu za izraelsku kampanju protiv teheranskih saveznika Hezbolaha u Libanonu

VIDEO

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u utorak da iranski napad na njegovu zemlju nije uspio i obećao je odmazdu.

Iran je u utorak ispalio salvu balističkih projektila na Izrael kao odmazdu za izraelsku kampanju protiv teheranskih saveznika Hezbolaha u Libanonu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Iranci slave nakon što je Teheran ispalio projektile na Izrael 02:19

"Iran je učinio večeras veliku pogrešku - i za nju će platiti", kazao je Netanyahu na početku političko-sigurnosnog sastanka.

"Režim u Iranu ne razumije našu odlučnost da se obranimo i našu odlučnost da uzvratimo našim neprijateljima."

Glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari izjavio je da će Izrael izabrati kako i kada će odgovoriti na večerašnji iranski napad.

Hagari je rekao da je bio "mali broj pogodaka" od 180 balističkih projektila ispaljenih na Izrael, prenio je Times of Israel.

 "Većinu projektila presreli su Izrael i obrambena koalicija predvođena Sjedinjenim Američkim Državama", istaknuo je.

VIDEO Veliko slavlje na ulicama Teherana nakon napada na Izrael: 'Sretna sam, jako sretna'
VIDEO Veliko slavlje na ulicama Teherana nakon napada na Izrael: 'Sretna sam, jako sretna'

S druge strane, Iranska revolucionarna garda rekla je da je 90 posto raketa koje je Iran lansirao na Izrael uspješno pogodilo svoje ciljeve.

Iranske oružane snage priopćile su da će ciljati na "baze i interese" pristaša Izraela u regiji ako izravno interveniraju protiv Teherana, dodajući da će svaki izraelski odgovor na njegov raketni napad biti dočekan "velikim uništenjem" izraelske infrastrukture.

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da su u tijeku razgovori američkih i izraelskih dužnosnika o tome kako bi trebao izgledati odgovor Izraela na raketni napad iz Irana.

Biden je ponovio da Washington "potpuno podržava" Izrael nakon napada Irana i pozvao je sve nacije u svijetu da im se pridruže u osudi iranskog napada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO Iran zaprijetio Izraelu: Usudite li se odgovoriti na naš napad, idući će biti još razorniji!
RAT NA BLISKOM ISTOKU: IRAN NAPAO IZRAEL

UŽIVO Iran zaprijetio Izraelu: Usudite li se odgovoriti na naš napad, idući će biti još razorniji!

Izraelska vojska ušla je u Libanon. Izraelske obrambene snage priopćile su kako su započele "lokalizirane i ciljane napade" na Hezbolahove ciljeve. U popodnevnim satima Iran je lansirao rakete na Izrael...