Obavijesti

News

Komentari 7

Cijela Hrvatska pod alarmima zbog grmljavinskog nevremena: Moguće su poplave, ali i tuča

Cijela Hrvatska pod alarmima zbog grmljavinskog nevremena: Moguće su poplave, ali i tuča

Alarm je za danas izdan zbog mjestimice obilne kiše i mjestimice mogućeg nevremena, a za pojedine dijelove zemlje i zbog iznimno visokih temperatura

VIDEO

Danas promjenjivo oblačno i nestabilno. Povremeno će padati kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, a lokalno će biti nevremena praćenog pojačanim vjetrom, obilnom oborinom, moguće i tučom. 

Vjetar na kopnu povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu jugo, navečer samo ponegdje i bura. Najviša dnevna temperatura većinom od 25 do 30 °C.

Za dio Hrvatske izdan je narančasti, a za dio žuti alarm. 

Alarm je izdan zbog mjestimice obilne kiše i mjestimice mogućeg nevremena, a za pojedine dijelove zemlje i zbog iznimno visokih temperatura. 

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - upozorava DHMZ. 

VIDEO Nevrijeme u Dalmaciji: U Splitu je stablo palo na aute!
VIDEO Nevrijeme u Dalmaciji: U Splitu je stablo palo na aute!

U utorak djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku te i dalje nestabilno. Mjestimice će padati kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Prema večeri razvedravanje. 

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, u noći ponegdje na obali i bura. Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu između 20 i 25 °C. Najviša dnevna većinom između 25 i 30 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Veliki oblak prijeti Hrvatskoj, a meteorolozi tvrde: Nadamo se da se predviđanja neće ostvariti
PAST ĆE TEMPERATURE

Veliki oblak prijeti Hrvatskoj, a meteorolozi tvrde: Nadamo se da se predviđanja neće ostvariti

Očekuje nas nasilna promjena vremena kakva se rijetko viđa. Do vikenda bi u Alpama moglo past dva do tri metra snijega, rekao je njemački meteorolog
Obilne oborine, drastičan pad temperature,  prijete i poplave: U Hrvatsku stiže ciklona Boris!
VELIKA PROMJENA VREMENA

Obilne oborine, drastičan pad temperature, prijete i poplave: U Hrvatsku stiže ciklona Boris!

U četvrtak će na Jadranu puhati umjereno, jako i olujno jugo i jugozapadnjak. Već u noći na petak na sjevernom Jadranu, s odmicanjem središta ciklone prema jugoistoku, okrenut će na jaku buru...