Ne propustite obaveznu lektiru za sezonu roštiljanja i postanite grill majstori. U četvrtak, 21. travnja čitateljima darujemo kuharicu ‘Delicije s roštilja’ s mnoštvom recepata i savjeta
Neka sezona počne: Darujemo kuharicu 'Delicije s roštilja'
Kad je riječ o roštilju, začini igraju presudnu ulogu. I nedovoljno začinjeno jelo kulinarski je promašaj. Zato vježbajte prije nego što pred druge stavite tanjur.
Vodite se uvijek mišlju za koga kuhate. Jer ako vi volite jako ljute pljeskavice, ne znači da je to standard i da će ih s oduševljenjem jesti i drugi, savjetuje predsjednik gastrosuda Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, akademik kulinarstva Branko Ognjenović. On zna kako delicije sa žara dovesti do savršenstva. Ugledni chef svoje savjete temelji na dugogodišnjem iskustvu, ali i pogreškama timova iz ranijih prvenstava Hrvatske. Stoga je svaka njegova preporuka Zlatnog ćevapa vrijedna.
A iz njegovih neprocjenjivih savjeta sad mogu naučiti svi čitatelji 24sata. Jer u četvrtak, 21. travnja, svim čitateljima darujemo kuharicu “Delicije s roštilja”. Na 40 stranica sjajnog papira su ideje, preporuke i savjeti koji će svima pomoći da pripreme objed za prste polizati. Za čitatelje 24sata kuharska ekipa Branka Ognjenovića je osmislila i posebne recepte za roštilj koji će se moći degusirati na eventima skorašnjeg 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju koje širom Hrvatske organizira 24sata u suradnji s partnerima. U knjižici “Delicije s roštilja” saznat ćete i kako odabrati najbolje meso, opremu za roštilj i kako pripremiti savršeno povrće sa žara.
- Svaki komad mesa, kao i svaka druga namirnica, ima svoje zakonitosti pripreme. Krivo rezanje ili vrijeme pacanja samo su neki od detalja koji i najsavršenije meso mogu pretvoriti u loš obrok - zaključuje Ognjenović. Zato ne propustite savjete i recepte.