Obavijesti

News

Komentari 55

Nastavlja se borba protiv petokrake u Rijeci: Uključili su se i međunarodni konzervativci

Nastavlja se borba protiv petokrake u Rijeci: Uključili su se i međunarodni konzervativci
1

Konzervativna udruga CitizenGO počeli je ljudima slati mailove u kojima ih pozivaju da potpišu peticiju protiv umjetničke instalacije na Riječkom neboderu, smeta im i sam autor djela kao i obnova broda Galeb.

VIDEO

Ne prestaje borba protiv umjetničke instalacije umjetnika Nemanje Cvijanovića „Spomenik crvenoj Rijeci – samoobrambeni spomenik“.

Na Riječki neboder postavljen je Spomenik crvenoj Rijeci
Na Riječki neboder postavljen je Spomenik crvenoj Rijeci

Sada se aktivirala i međunarodna udruga CitizenGO, koja je pokrenula peticiju upućenu Vladi Republike Hrvatske. U peticiji navode da Hrvatska u javnom prostoru opravdava komunistički režim, zalažu se za skidanje instalacije sa Riječkog nebodera, obustave pretvaranja Titovog broda Galeb u muzej, optužuju HINA-u i HRT da nisu prenijeli izglasavanje rezolucije Europskog parlamenta u kojoj je osuđen komunistički režim te predlažu izmjenu Zakona o medijima 'prema kojoj bi javni servisi trebali proizvoditi programe suočavanja s ovim bolnim temama.' 

Ne stišavaju se reakcije na Spomenik crvenoj Rijeci: 'To je plitka politička provokacija!'
Ne stišavaju se reakcije na Spomenik crvenoj Rijeci: 'To je plitka politička provokacija!'

Kršenje GDPR-a?

Ovu peticiju počeli su širiti mailom u kojem su im se potkrale pravopisne greške, a čitateljica koja nam je proslijedila mail, tvrdi da za njih nikada nije čula i ne razumije kako je CitizenGO došao do njezine adrese. Mail prenosimo u cijelosti.


Subject: Uzburkvanje duhova
Dobar dan Eva,
 
Jeste li znali da je Hrvatska jedina država članica EU-a koja ima iskustvo komunističkog režima a nema niti jednog predstavnika u Europskoj platformi za sjećanje i savjest - Pravda 2.0.?
Naime, EU je razvila zajednički pravosudni projekt Pravda 2.0. kako bi podigla međunarodnu svijest o nekažnjenim zločinima komunizma i pridonijela traženju i ostvarenju pravde za njihove žrtve.
Ovaj je projekt već donio rezutate, pa su 2017. pokrenute sudske istrage za zločine komunizma u više europskih zemalja.
Rumunjski Institut za istraživanje komunističkih zločina pridružio se Projektu istragom kojom identificira slučajeve i čuvare granice koji su ubijali Rumunje pri pokušaju bijega iz komunizma ilegalnim prelaskom granice. Riječ je o tisućama ubijenih.
Poljski državni odvjetnici su otvorili istragu protiv članova čehoslovačkog politbiroa za ubojstva na granici "željezne zavjese".
Slovački sud je presudio da je ubojstvo tih izbjeglica zločin i da obitelji imaju pravo na naknadu.
Njemački državni odvjetnici su ubojstva na "željeznoj zavjesi" okvalificirali kao međunarodni zločin koji podrazumijeva odgovornost zapovjednika i ne zastarijeva…
U međuvremenu u Hrvatskoj se opravdava ili čak veliča komunistički režim, njegovi nositelji i njihovi zločini.
Obnavlja se Titov Galeb i postavlja komunistička petokraka.
Ista zvijezda petokraka pod kojom su počinjeni strašni zločini u Domovinskom ratu.
Europarlamentarni zastupnici HDZ-a i SDP-a su u Europskom parlamentu potpisali rezoluciju “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe“ u kojoj se nedvojbeno jednako osuđuje sve totalitarne režime 20. stoljeća, uključujući i Titov komunistički režim.
Unatoč tome Rijeka je kao Europska prijestolnica kulture uvrstila komunističku crvenu zvijezdu petokraku ali i manifest Komunističke partije u svoj program!
Autor ove "instalacije" Nemanja Cvijanović član je Nove ljevice, koji se kandidirao na listi čija je nositeljica bila Katarina Peović. Poznata po tome kako se zalaže za ‘preraspodjelu’ ušteđevina većih od 100 000 eura i izjavi kako je prvi hrvatski predsjednik Tuđman zločinac.
Sve to financirano novcem Europske Unije uz prešutno odobravanje HDZ-ove Vlade.
A ministrica kulture i medija, Nina Obuljen, se buni, ali ne zbog postavljanja petokrake, kao simbola komunističkog režima u kojem je ubijeno više od stotina tisuća Hrvata i drugih nepodobnih građana Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije već zbog toga što petokraka uzburkava duhove!
Iako hrvatski političari strašne zločine i neriješene teme hrvatske krvave povijesti redovito sramotno koriste za jeftine političke bodove, bez poštovanja prema žrtvama, bez ikakve naznake rješenja i pravde…
Ukratko Hrvatska korača putem suprotnim od onog na koji nas obvezuju rezolucije o totalitarnim režimima.
Duhovi će se nastaviti uzburkavati sve dok su žrtve komunističkog totalitarističkog sistema ismijavane kroz namjerne manipulacije i veliko nepoznavanje povijesnih činjenica. Dok žrtve ne dobiju pravdu i satisfakciju.
Tko želi naći pravdu, prvo mora naći istinu.
Rekao je to dr. Albin Eser, stručnjak za međunarodno pravo govoreći o nekažnjenim zločinima komunizma.
Nemamo pravo bježati od istine jer je teška. Jer provocira sukobe. To znači prihvatiti nepravdu i tako još jednom simbolički ubiti žrtve. Ubiti njihovo pravo na sjećanje i pijetet.
Žrtve zaslužuju poštvanje, a hrvatska budućnost temelje zasnovane na istini. Konačno oslobođena utega prošlosti.
Hvala vam na svemu što činite,
Ana Marija i cijeli CitizenGO tim

CitizenGO je svojevrsni hub konzervativaca poznat po kampanji 'Oni dolaze po vašu djecu' kojom su se borili protiv zakona o suzbijanju diskriminacije na temelju seksualne orijentacije u Španjolskoj. U istoj državi su imali zakonskih problema zbog 'autobusa mržnje', koji je zabranjen u Barceloni, Madridu i Pamploni, a na kojemu su ispisali 'Dečki su dečki' i 'Curice su curice'. U Hrvatskoj su se borili protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, protiv tableta ellaOne, protiv tzv. rodne ideologije i olakšavanju procedure promjene spola u osobnim dokumentima, kao i protiv toga da Disneyeva princeza Elsa ima partnericu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 55

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.

FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!
NESTALO DVOJE DJECE

FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!

Dora je visoka 168 cm, smeđe kose i srednje tjelesne građe, a bila je odjevena u jaknu bež ili crne boje. Fabian je visok 170 cm, ima smeđu kosu, a bio je odjeven u crni donji dio trenirke, duksericu i crne tenisice
UZNEMIRUJUĆE U Slavonskom Brodu prebili dječaka. Ravnatelj škole pozvao policiju i roditelje
CIPELARILI SU GA

UZNEMIRUJUĆE U Slavonskom Brodu prebili dječaka. Ravnatelj škole pozvao policiju i roditelje

Kako smo neslužbeno doznali, učenici druge srednje škole sačekali su dječaka te su ga prebili. Policija nam je potvrdila da su odmah izašli na teren