Obavijesti

News

Komentari 113

Zavadlav sutkinji: 'Želim ostati u zatvoru, meni je tamo dobro'

Zavadlav sutkinji: 'Želim ostati u zatvoru, meni je tamo dobro'

Nisam zadovoljan da se radi o bitno smanjenoj ubrojivosti, a vidjeli smo na snimci danas da je on potpuno rastrojen. Rekao mi je na pauzi da nije spavao nekoliko noći, kaže Branko Šerić

VIDEO

U devet sati na splitskom sudu, oko kojeg opet ima policije kao i na prethodnim ročištima, nastavilo se suđenje Filipu Zavadlavu.

Na suđenju Zavadlavu prikazane su snimke vježbanja pucanja iz kalašnjikova. Puštene su i glasovne poruke koje je slao jednoj djevojci Mariji. U njima joj govori o svom teškom stanju kroz koje je prolazio prije masakra, te kako je voli i da želi s njom imati djecu.

Na upit sutkinje Strinić o produljenju istražnog zatvora, optužba je zatražila produljenje, a ali obrana je izrazila protivljenje. Kad je sutkinja upitala Zavadlava, on je rekao da bi ipak ostao u zatvoru jer je njemu tamo dobro. 

POGLEDAJTE VIDEO Izjave nakon ročišta

Nisam zadovoljan da se radi o bitno smanjenoj ubrojivosti, a vidjeli smo na snimci danas da je on potpuno rastrojen. Rekao mi je na pauzi da nije spavao nekoliko noći i odlučili smo da ne iznosi obranu, rekao je Branko Šerić nakon ročišta.

Na ovom ročištu čulo se nekoliko snimki koje je Šerić tražio da budu puštene. To su snimke koje je slao svojoj djevojci Mariji iz Beograda. Prve snimke su još smirene, ali on njoj govori da je upao u nevolje. No druge dvije snimke Filip je totalno rastrojen, plače na telefon, govori koliko mu je teško, pa je čak i u jednom trenutku rekao da je s njom želio imati djecu. Snimke su nastale 8. siječnja.

Šerić je tražio novo vještačenje i to na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, ali sudskoj vijeće je to odbilo. Sutkinja je rekla Zavadlavu da razmisli hoće li iznositi novu obranu, a sljedeće ročište je krajem veljače.

I dalje je procjena da Zavadlav mora dolaziti s pancirkom na sud.

Već jučer nam je Branko Šerić rekao da će iznijeti primjedbe na obavljeno psihijatrijsko vještačenje

Zavadlav sucu: Ako me pustite na slobodu, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci
Zavadlav sucu: Ako me pustite na slobodu, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci

Postupak za 'Varoški masakr' je posljednja dva mjeseca malo usporio zbog zdravstvenih problema, prvo odvjetnika Šerića, a potom i tužitelja Žarka Štrbca, koji su preboljeli koronu. Srećom bez ozbiljnijih posljedica. Tijekom suđenja je ispitano nešto manje od 30-ak svjedoka, što očevidaca pucnjave, susjeda i prijatelja optuženog, ali i rodbine ubijenih.

Rociste Filipu Zavadlavu

Obavljeno je i kombinirano psihijatrijsko-psihologijsko vještačenje četveročlanog tima s Klinike za psihijatriju Vrapče, liječnici su ostali pri stavu kako u trenutku počinjenja zločina Zavadlav nije bio neubrojiv, već smanjeno ubrojiv.

Prema optužnici, Zavadlav je 11. siječnja 2020. godine krenuo u ubilački pohod u samom središtu Splita, na Šperunu i Velom Varošu, naoružan Kalašnjikovim iz 'bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno', kako stoji u optužnici. Likvidirao je Marina Bobana, Juricu Torlaka te Marina Ožića Paića, zbog čega može dobiti do 50 godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 113

VIDEO

Dječak poginuo u naletu vlaka u Zagrebu. Hodao je na trening?
TRAGEDIJA U BUZINU

Dječak poginuo u naletu vlaka u Zagrebu. Hodao je na trening?

Kako su potvrdili iz policije, dojavu o nesreći dobili su u 8.50 sati te naveli da se radi o maloljetniku. Doznaje se neslužbeno da je išao na trening i prelazio preko pruge