Napadaču iz Kaštela u siječnju istekla uvjetna zbog prijetnje, a već je ranije napadao sjekirom | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 33

Napadaču iz Kaštela u siječnju istekla uvjetna zbog prijetnje, a već je ranije napadao sjekirom

Napadaču iz Kaštela u siječnju istekla uvjetna zbog prijetnje, a već je ranije napadao sjekirom
2

Policija je jučer obavila pretragu kuće u Kaštel Štafiliću, a tijekom pretrage našli su mu bombe i streljivo. Na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu ima tri pravomoćne presude za što je kažnjen s ukupno 400 eura

VIDEO

Joško K. (58) koji se sumnjiči za dva pokušaja ubojstva u Kaštel Štafiliću i nedozvoljeno držanje oružja dva puta sjedio je na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Splitu, a pravomoćna uvjetna osuda istekla mu je sredinom siječnja ove godine.
Riječ je o kaznenom djelu prijetnje počinjenog u studenom 2019. godine za što mu je izrečena uvjetna osuda; kazna zatvora od osam mjeseci uz vrijeme provjeravanja od dvije godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

KBC Split: Dvojica napadnutih u Kaštelima nisu životno ugroženi 00:49

Pred Općinskim sudom protiv Joška K. u tijeku je još jedan postupak, i to zbog zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz veljače 2019. godine.

Na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu u proteklih pet godina ima tri pravomoćne presude. Za djelo počinjeno u 2020. godini, a radi se o remećenju javnog reda i mira, dobio je kaznu od 100 eura. Vrijeđao je i udarao susjedu na javnom mjestu. Godinu ranije također je vrijeđao susjeda i udarao ga drškom sjekire po glavi. Za to djelo proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 200 eura. Prošle godine vrijeđao je i omalovažavao službenu osobu prilikom vršenja službene radnje. Pravomoćno je proglašen krivim, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 100 eura.

Podsjetimo, Joško K. je u ponedjeljak oko 19.30 sati prvo izrešetao automobil u kojem je bio 46-godišnji Kruno B., inače gorski spašavatelj. Ranio ga je u prsa, abdomen i natkoljenicu. Potom je sjekirom napao 49-godišnjaka koji je pritekao u pomoć ranjenom muškarcu. Udario ga je po glavi i slomio mu kosti lubanje. Potom je u pomoć dotrčalo još nekoliko muškaraca koji su uspjeli svladati napadača i zadržati ga do dolaska policije.

Kako kažu u KBC-u Split, Kruno B. je stabilno, ali i 49-godišnjak koji je ozlijeđen sjekirom.

- Prošla noć protekla je bez komplikacija, pacijent je zadovoljavajućih vitalnih parametara te možemo biti zadovoljni tijekom dosadašnjeg liječenja - navode iz bolnice.

U utorak u poslijepodnevnim satima policija je obavila pretragu kuće napadača. Tom prilikom su pronađene i oduzete tri ručne bombe, tri ručne bombe bez upaljača i isto toliko upaljača za ručne bombe, te više od 70 komada raznog streljiva. Arsenal oružja pronašli su mu i 2003. godine. Tad je mladića izbo nožem jer mu je mokrio po zidu kuće.

Ovo je muškarac koji je pucao pa mlatio sjekirom: 'Toliko puta smo ga prijavili, ali sve uzalud'
Ovo je muškarac koji je pucao pa mlatio sjekirom: 'Toliko puta smo ga prijavili, ali sve uzalud'

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Pucnjava u Kaštel Štafilicu, dvije osobe ozlijeđene 01:14

Kako smo doznali na terenu, uhićeni muškarac je poznat po incidentnom ponašanju. Svojatao je neobilježeno parkirno mjesto na ulici ispred svoje kuće gdje se Kruno B. zbog orkanskog juga ponedjeljak parkirao, iako to nije običavao raditi. Tako je Joško K. susjedima i svima onima koji bi se tu parkirali bušio gume, razbijao retrovizore i radio druge štete na automobilima. Smetao bi mu svatko tko bi se približio kući. Pratio je na kamerama tko se mota u blizini, a potom bi izlazio izazivajući sukob. Kako su nam kazali mještani, stotine puta su ga prijavili. Policija bi obavila s njim razgovor, a susjedima savjetovala da ga se klone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Mario Korade ima debeli dosje. Žrtvu je tukao rukama i nogama
NASILNI GENERALOV SIN

Mario Korade ima debeli dosje. Žrtvu je tukao rukama i nogama

Mario Korade (35) pretukao je suprugu na parkiralištu • Udarao ju je rukama, nogama i vratima automobila • Ima teške tjelesne ozljede

VIDEO Splitski taksist se tukao s turistom kod zračne luke: Prolio je sok po autu, nije htio platiti!
POLICIJA MU NAPISALA KAZNU

VIDEO Splitski taksist se tukao s turistom kod zračne luke: Prolio je sok po autu, nije htio platiti!

SPLIT - Taksist (41) se posvađao s turistom, a onda i potukao, prikazuje snimka sa splitskog aerodroma. - Radi se o paru iz Velike Britanije, prolili su mi dvije litre soka od naranče po sjedalu. Platili su vožnju od Splita 40 eura, ali nisu htjeli platiti čišćenje - priča taksist koji je dobio i 300 eura prekršajni nalog zbog remećenja javnog reda i mira. - Uz čišćenje i kaznu, ovo je najskuplja vožnja koju sam imao - priča taksist za Dalmatinski portal.
VIDEO Eksplozija u Zagrebu! Digli bankomat u zrak, policija blokirala benzinsku u Buzinu
STRAŠNO

VIDEO Eksplozija u Zagrebu! Digli bankomat u zrak, policija blokirala benzinsku u Buzinu

Nepoznati razbojnici eksplozijom su raznijeli bankomat u noći na petak u zagrebačkom Buzinu. Policija je blokirala prilaz, a zasad se ne zna koliko su novca uspjeli odnijeti