Obavijesti

News

Komentari 20

Namamili mladića na sastanak pa ga prebili i uzeli mu novac. Privedena dvojica, uskoro i treći

Namamili mladića na sastanak pa ga prebili i uzeli mu novac. Privedena dvojica, uskoro i treći

Mladića iz Karlovca (19) pretukla je grupa maskiranih maloljetnika, a zatim su ga opljačkali. Gradonačelnik oštro osudio napad na mladića

VIDEO

U Čazmi su prije nekoliko dana brutalno pretukli i opljačkali 19-godišnjeg mladića, a iživljavanje nekoliko tinejdžera zabilježeno je snimkom koja je kružila društvenim mrežama. Riječ je o 19-godišnjaku iz Karlovca kojeg su namamili u Čazmu. Vjerovao je da se sastaje s djevojkom. Nekoliko dana se dopisivao s, kako je vjerovao, djevojkom s kojom se trebao sastati na Gradini. Ispostavilo se da je iza lažnog profila s kojim se dopisivao stajala grupa maloljetnika. Superportal doznaje da ga je dočekala grupa nasilnika u fantomkama te ga napala. Riječ je o maloljetnicima, a na snimci se, uz napadače, pojavljuje jedna tinejdžerica. Više mladića tuklo ga je rukama i nogama, a na kraju iživljavanja prisilili su ga da im preda novac. Mladić je nakon fizičkog zlostavljanja uspio pobjeći i potražiti pomoć, a jedna prolaznica odvela ga je na Hitnu, gdje su mu pružili medicinsku skrb.

Mladić iz Karlovca vjerovao je da se ide naći s djevojkom iz Čazme. Prebijen je i opljačkan
Mladić iz Karlovca vjerovao je da se ide naći s djevojkom iz Čazme. Prebijen je i opljačkan

- Krv mu je curila iz nosa, imao je hematome po licu. Dječak je rekao da je trebao naći se s djevojkom s kojom se neko vrijeme dopisivao, upoznao ju je preko društvenih mreža. No utvrdio je da je to lažni profil i da nije ta djevojka. Rekao mi je da je toliko star. Bio je u šoku, rekao je da je pretučen, da je orobljen. Ta ekipa mu je ukrala 25 eura nakon što su ga brutalno pretukli - rekla je prolaznica koja mu je pomogla. Željela je ostati anonimna.

Superportal piše kako su se napadači razbježali po Čazmi, a policija je odmah krenula u postupanje. Iz Policijske uprave bjelovarske kažu nam da se provodi kriminalistička istraga. Neslužbeno doznajemo da su dva osumnjičena za napad već privedena i predana pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, a očekuje se predavanje i treće osobe. S obzirom na to da je riječ o maloljetnicima, policija ne otkriva previše informacija.

Osuda napada

HRT navodi da su neki od napadača navodno sportaši. Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak kaže kako će Grad, ako se ta informacija pokaže točnom, s povezanom sportskom udrugom prekinuti svaki oblik suradnje.

- Najoštrije osuđujem stravičan napad i razbojništvo koje se ovih dana dogodilo u našem, inače mirnom gradu, u kojem do sada takvo što nije zabilježeno. Napad je utoliko gori, ako su istiniti navodi da se radi o našoj djeci, Čazmancima, koji su navodno sportaši u klubu koji osvaja međunarodna odličja. Ovakav gnjusan čin zapanjuje svojom okrutnošću, nesmotrenošću i zlobom te se nadam da će počinitelji biti primjereno kažnjeni - poručio je i dodao kako se iskreno nada da se ovakvo što nikad neće ponoviti.

Superportal neslužbeno doznaje da nije riječ o prvom ovakvom incidentu. Navodno se prije dogodio sličan napad kraj čazmanskog autobusnoga kolodvora, kad je napadnut 25-godišnjak. Nema potvrde da je riječ o istoj grupi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...