Nova nagla promjena vremena: Evo kakvo nas vrijeme očekuje | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 8

Nova nagla promjena vremena: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Nova nagla promjena vremena: Evo kakvo nas vrijeme očekuje
10

Kako prognoziraju iz DHMZ-a, u suboti će biti većinom sunčano i uglavnom suho s lokalnim pljuskovima osobito prijepodne na jugu. U nedjelju stiže novo pogoršanje vremena

VIDEO

Crni oblaci nadvili su se u petak nad cijelu Hrvatsku i donijeli sa sobom grmljavinsko nevrijeme koje je zahvatilo veći dio Hrvatske. Pala je obilna kiša zbog koje su poplavile brojne ceste. Za veći dio zemlje izdan je narančasti meteoalarm koji označava opasno vrijeme. Ponegdje je pala i tuča, čak veličine veće od lješnjaka. Dramatične scene stižu s otoka Krka gdje je nastao veliki potop i gdje je pala rekordna količina kiše. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Otok Krk, Kimpi 01:51

No, već u subotu stiže nova promjena, kratko smirenje vremena. Kako prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, bit će većinom sunčano  i uglavnom suho s lokalnim pljuskovima osobito prijepodne na jugu.

Ujutro će na kopnu biti mjestimice magla. Puhat će slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a na moru i jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će od 11 do 16, na obali i otocima između 14 do 19 °C. Najviša dnevna temperatura bit će od 21 do 26 °C.

Tek za dvije regije upaljen je meteoalarm, i to na samom jugu zemlje.

Zbog mjestimice mogućih izraženijih pljuskova s grmljavinom na snazi je prvi stupanj upozorenja za dubrovačku regiju, dok je isti stupanj zbog jakog jugozapadnjaka na snazi za područje Palagruže.

Prognoza za nedjelju

Već u nedjelju ponovno vadimo kišobrane. Bit će djelomice sunčano, tijekom dana sve nestabilnije. Bit će lokalno kiše, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega. U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno s čestom kišom i moguće izraženijim pljuskovim s grmljavinom. Od utorka postupno smirivanje, razvedravanje i stabilizacija vremena s još ponegdje malo kiše ili pljuskom osobito prijepodne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugo. U ponedjeljak danju prolazno manje toplo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Sanader iz zatvora po poklone: 'Nismo ga na prvu prepoznali!' Odvjetnik: 'To je sve po zakonu'
DR. IVO IŠAO PO DAROVE

Sanader iz zatvora po poklone: 'Nismo ga na prvu prepoznali!' Odvjetnik: 'To je sve po zakonu'

Plus+ Nikad ga nismo vidjeli prije u toj trgovini. Kupovao je neke darove. Sve je bilo normalno, kažu čitatelji koji su snimili Sanadera