Iako meso kostoroga nije ukusno, ulov čitatelja završit će na "gradelama". Ova riba živi u južnom Jadranu, a niske temperature ne podnosi
Na dubini od 30 metara puškom ulovio kostoroga
Ronio sam na dubini od 30 metara kada sam spazio čudnu ribu. Bavim se podvodnim ribolovom pa sam ju ulovio puškom. Svi su joj se čudili jer ju nitko prije nije vidio u Jadranu, kaže Sebastian Kočeić koji je ribu tešku dva kilograma ulovio u utorak 400 metara od šibenske obale. Sebastian je ulovio kostoroga koji voli toplo more.
- Kostorog se pojavljuje ljeti sa zatopljenjem mora. Jestiv je, ali nije dobrog ukusa. Dugo vrijeme pratila ga je fama da je otrovan. U dubrovačkom akvatoriju prisutan je desetljećima, gdje je smješten u bazenu koji se zimi grije. Ova vrsta ne podnosi temperature ispod 12°C - rekao je Vlado Onofri sa Instituta za more i priobalje u Dubrovniku. Kostorog ima jake zube, a hrani se mekušcima i rakovima. Sebastian je svoj ulov spremio u zamrzivač, a kasnije će riba na "gradele".