Obavijesti

News

Komentari 95

MUP traži od VSOA-e da istraži tko daje povjerljive informacije o letovima predsjednika države

MUP traži od VSOA-e da istraži tko daje povjerljive informacije o letovima predsjednika države

Plenković je rekao da 'helikoptere nije nabavio da se koriste kao taksi'. Zaboravio je kako mu je ministar Banožić koristio vojni avion kao taksi kao i kad su se topovnjačama prebacivali crkvenjaci

VIDEO

MUP je objavio kako njihov Ured za posebne poslove sigurnosti nije kontaktirao Vojno-sigurnosno obaviještajnu agenciju o tome tko točno dostavlja medijima sigurnosno osjetljive podatke o najavljenim, dakle budućim, letovima šefa države. Kako kažu kontaktirali su SOA-u,  a VSOA je očito do informacija došla drugim kanalima.

Time je Božinovićevo i Plenkovićeva ministarstvo zaključilo da curenjem takvih podataka iz Anušićeva Ministarstva obrane postoji mogućnost ugrožavanja sigurnosti predsjednika Milanovića i, de facto, potvrdilo isto takve indicije neposrednog osiguranja šefa države. Posljednjih nekoliko tjedana, pogotovo nakon ulaska u utrku za šefa države HDZ-ova Dragana Primorca, često se u odabranim medijima pojavljuju informacije o Milanovićevim letovima vojnim helikopterom.

Onima koji su se dogodili (što ne može biti sporno sa sigurnosnog aspekta), ali i raspored onih koji se trebaju dogoditi. Izvidi, kako doznajemo, koncentrirat će se na specifične službe i zaposlenike MORH-a koji su u doticaju s informacijama o letovima. U tom kontekstu treba promatrati i nedavne kadrovske promjene u neposrednom okruženju HDZ-ova ministra Ivana Anušića, kažu upućeni izvori iz njegove okoline. Anušiću, naravno, ne odgovara ovakva dinamika događaja jer se javnosti razotkriva kao dio stranačkog servisa za podršku kampanje HDZ-ova kandidata Dragana Primorca. A isto tako je prije neki tjedan Anušić cmoljio nakon što mu je propao "desant na Kupare", ad-hoc vojna vježba s topovnjačama i oklopnim vozilima usred turističke sezone.

Plenković zaboravio Banožića i taksi avion, aferu Popovnjača...

Premijer Andrej Plenković, koji je poznat kao vrlo usredotočen na pitanja vlastite sigurnosti, lakonski je komentirao najave o izvidima sigurnosne službe po nalogu MUP-a o eventualnoj ugrozi šefa države, također štićene osobe najvišeg ranga.

Svi detalji afere: Banožić je sjeo u vojni avion kao u taksi. Čekali su ga 7,5 sati u Zagrebu i vratili!
Svi detalji afere: Banožić je sjeo u vojni avion kao u taksi. Čekali su ga 7,5 sati u Zagrebu i vratili!

Kaže Plenković "da helikoptere nije nabavio da se koriste kao taksi". Šef HDZ-a se takve usporedbe nije sjetio kad se Mario Banožić, onako iz vica, prebacivao zrakoplovima HRZ-a Pilatus PC-9 ili kad se topovnjačama HRM-a desantirala bojna crkvenih velikodostojnika s otoka Hvara. A nije bila riječ o štićenim osobama koje imaju pravo na korištenje takvih državnih resursa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 95

VIDEO

UŽIVO Poplave prijete većem dijelu Češke. Tisuće bez struje, evaukiraju u Češkoj i Austriji
CIKLONA BORIS

UŽIVO Poplave prijete većem dijelu Češke. Tisuće bez struje, evaukiraju u Češkoj i Austriji

Cijela Europa je na udaru ciklone Boris. Diljem Hrvatske pada obilna kiša i puše snažan vjetar. Kiša je u nekim mjestima poplavila podrume, na moru su snimljene pijavice, dio prometnice je bio pod vodom...

VIDEO Čitatelj 24sata u Austriji: 'Mislili smo susnježica, kad ono krpe! Nemamo ni zimske gume'
ZAMEO IH SNIJEG

VIDEO Čitatelj 24sata u Austriji: 'Mislili smo susnježica, kad ono krpe! Nemamo ni zimske gume'

Snijeg je zatekao Njemačku i Austriji. Iako se očekivalo hladnije vrijeme nitko nije bio spreman na prave zimske uvjete
Šefica u Lutriji  dobila stan na lutriji i radi s nećakom, snahom, bratom i suprugom u Lutriji
KUGLICE SU IM SE POSLOŽILE

Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji i radi s nećakom, snahom, bratom i suprugom u Lutriji

Plus+ Hrvatska lutrija kaže da bez ograničenja zapošljavaju rodbinu zaposlenika, što je, dodaju, često i praksa u toj firmi