Obavijesti

News

Komentari 93

Milanović: Điha, điha! Primorac je trojanski konj, Plenković ga jaše. Pa na čelu mu piše HDZ!

Milanović: Điha, điha! Primorac je trojanski konj, Plenković ga jaše. Pa na čelu mu piše HDZ!

Znam da je bio legendarni branitelj s fronte Connecticut i Velikih jezera četiri plemena, ali to je prilika da nešto kaže o tome. Ako bude ovako mirotočiv, bit ću kulturan prema njemu, rekao je Milanović

VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović, komentirajući u petak izjavu predsjedničkog kandidata Dragana Primorca da je nadstranački kandidat, ustvrdio je kako je Primorac "turbo stranački kandidat HDZ-a" s kojim ta stranka želi ovladati Hrvatskom, no to se neće dogoditi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zoran Milanović u Požegi 15:06

U izjavi novinarima nakon svečane prisege 43. naraštaja ročnih vojnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Požegi, Milanović se referirao na Primorčevu izjavu da je nadstranačka osoba ocijenivši kako "takva autorefleksija, takva razina samokritike, nije viđena u hrvatskoj politici".

Plenković: Velikih povećanja cijena plina neće biti, mi pripremamo paket mjera
Plenković: Velikih povećanja cijena plina neće biti, mi pripremamo paket mjera

On ima oblik trojanskog konja, ali mu na čelu piše HDZ

"Čak je i Franjo Tuđman bio stranački kandidat. Da je barem rekao da je neovisni kandidat. On je turbo stranački kandidat. HDZ nije imao, doduše, nikoga, ali on je HDZ. On okolo hoda s Plenkovićem", rekao je Milanović.

Istaknuo je kako on nije nestranački kandidat, ali je u odnosu na Primorca "neovisan kandidat". "Ja sam bez SDP-a vrlo jak, ali s SDP-om i drugim partnerima, HSS-om, Reformistima,  Strankom umirovljenika, ja sam jači. I to je jedino pošteno reći", dodao je i poručio – "ne  možeš za sebe reći da si nadstranački kandidat, polubog".

Milanović o vojnom roku: Što je osam tjedana? Mislite bez mene donositi zapovijedi? Na silu?
Milanović o vojnom roku: Što je osam tjedana? Mislite bez mene donositi zapovijedi? Na silu?

Referirao se i na tezu jedne novinarke koja je napisala da je Primorac "trojanski konj HDZ-a" kazavši kako Primorac "u nekakvom općem metaforičkom diskursu je trojanski konj, ali u stvari nije".

'Điha-điha'

"On ima oblik trojanskog konja, ali mu na čelu piše HDZ. A gore sjede Plenković u kimonu u kojega ga je obukao Primorac i Primorac. I điha, điha. Dakle, to je vidljiv điha, džiha trojanski konj, kao pokušaj potpunog ovladavanja Hrvatskom", ocijenio je Milanović.

Pozvao je Primorca da se uključi u raspravu o uvođenju vojnog roka, poručivši mu kako bi on, da je na mjestu predsjedničkog kandidata u pokušaju, rekao "kakav je to premijer i ministar obrane, pa oni predsjednika potpuno pokušavaju marginalizirati, kao da ne postoji".

Milanović: 'EU je nepošten prema Sjevernoj Makedoniji, potpora Hrvatske je čvrsta'
Milanović: 'EU je nepošten prema Sjevernoj Makedoniji, potpora Hrvatske je čvrsta'

Milanović se i danas kritički osvrnuo na najavu uvođenja vojnog roka rekavši kako o tome s njim nije nitko razgovarao te da je o tome saznao iz medija, što je potpuno izvan ustavnih okvira.

Predsjednik Republike je vrhovni zapovjednik, to sam bio i bit ću još pet godina. I bez vrhovnog zapovjednika se u takve stvari ne smije ići. To je  još jedan od pokazatelja kako Plenković vidi Ustav i kako ga provodi i tumači, ocijenio je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zoran Milanović u Požegi 06:41

"Pa jel' Primorac kani biti vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske? Znam da je bio legendarni branitelj s fronte Connecticut i Velikih jezera četiri plemena, ali to je prilika da nešto kaže o tome", dodao je. Poručio je Primorcu da će se prema njemu, bude li "ovako mirotočiv i dražesan kao što je bio do sada", odnositi kulturno, ali je rekao i da će biti "zezanja" jer bez toga nema ni kampanje. Pritom je naglasio da nikada nikome u lice nije rekao - "lažeš", dodavši kako je onda "došao napuhani i stvari su krenule nizbrdo".

Kuščević je dokazao kako je HDZ stranka koja tovi debelu gusku
Kuščević je dokazao kako je HDZ stranka koja tovi debelu gusku

"Kao i najveći dio svoje karijere ja sam pazio što govorim. S bahatim nasilnicima i napuhancima, kao što je Plenković, imam poseban asortiman u arsenalu", rekao je.

Primorac će se morati uključiti u ozbiljne teme

Primorac će se morati uključiti u ozbiljne teme, prokomentirao je Milanović, "jer, kad prihvatiš pokroviteljstvo HDZ-a, ti si kao i oni". A uvjeren je da, kako je rekao, HDZ neće biti većinski izbor na predsjedničkim izborima.

"Većina Hrvata će shvatiti ono šta je opasnost i šta je rješenje i dok je tako, a nažalost tako je, bit će ovako – borit ću se pošteno, čvrsto razotkrivati svoje izazivače – razotkrivati", poručio je.

Milanović o ratu u Ukrajini: 'Radim sve da se onemogući angažman hrvatskih vojnika'
Milanović  o ratu u Ukrajini: 'Radim sve da se onemogući angažman hrvatskih vojnika'

Komentirajući optužbe na svoj račun zbog korištenja helikoptera rekao je da "Plenković i Anušić ne znaju razliku između Black Hawka i ruskog helikoptera, mene cijelo ljeto prevoze ruskim helikopterima".

“Plenković leti avionom, koji je deset puta skuplji i koji je resurs, iz Gorice u Dugo Selo sa stranačkom ekipom”, dodao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 93

VIDEO

Avion Croatije vratio se zbog belgijskog ovčara. Pregrizao je dijelove kaveza, šteta je velika
DETALJI DRAMATIČNOG LETA

Avion Croatije vratio se zbog belgijskog ovčara. Pregrizao je dijelove kaveza, šteta je velika

Prijevoznik je odlučio zrakoplov preventivno povući iz prometa i uputiti ga na tehnički pregled kako bi se zamijenili oštećeni dijelovi