Obavijesti

News

Komentari 5

Medicinsku sestru koja je ubila sedam beba u Engleskoj osudili za još jedno ubojstvo djevojčice

Medicinsku sestru koja je ubila sedam beba u Engleskoj osudili za još jedno ubojstvo djevojčice

Letby, koja je radila na odjelu neonatologije u bolnici u Velikoj Britaniji, proglašena je krivom za pokušaj ubojstva djevojčice stare svega dva sata u veljači 2016.

VIDEO

Medicinska sestra Lucy Letby, koja služi 14 doživotnih zatvorskih kazni zbog ubojstva sedam beba te pokušaja ubojstva njih šest, osuđena je u utorak na okružnom sudu u Manchesteru za još jedan pokušaj ubojstva, piše Guardian. Letby, koja je radila na odjelu neonatologije u bolnici u Velikoj Britaniji, proglašena je krivom za pokušaj ubojstva djevojčice stare svega dva sata u veljači 2016. godine. na bolničkom odjelu gdje je ubila još sedmero dojenčadi. Osuđena je nakon ponovljenog suđenja na sudu u Manchesteru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Detalji sa suđenja medicinske sestre iz pakla: Bebama je upuhivala zrak u krv i trovala ih inzulinom, ubila je sedam, a planirala još deset 01:44

Također, teretilo ju se da je bebi rođenoj 15 tjedana prerano, izvadila je cijev za disanje te stajala pokraj inkubatora dok joj je padala razina kisika u krvi. U optužnici stoji i da je u sljedećim satima ponovno dirala cijev za kisik kako bi pokušala uvjeriti kolege da je nedonošče cijev izbacivalo samo. Letby nije učinila ništa kako bi pomogla djetetu koje se borilo za život već je navodno i utišala alarm na monitoru koji je trebao signalizirati nedostatak kisika.

- Obučena medicinska sestra odgovorna za brigu i zaštitu nedonoščadi zloupotrijebila je položaj na nezamisliv način. Kontinuirano poricanje izazvalo je značajne uznemirenosti za obitelj Bebe K jer su morali izdržati suđenje i naknadno ponovno suđenje. Nitko nikada ne bi trebao prolaziti kroz to - rekla je prilikom svjedočenja detektivka Nicola Evans.

Lucy joj je ubila bebu: 'Ta bol... Mučila ju je, a ona se borila dok je imala snage. Dio nas je umro'
Lucy joj je ubila bebu: 'Ta bol... Mučila ju je, a ona se borila dok je imala snage. Dio nas je umro'

Letby je pak rekla da nikada nije naudila nijednoj bebi i da "nije kriva za ono za što je proglašena krivom". Dodala je i da se ne sjeća te noći, niti bebe koja je umrla iako je više od dvije godine kasnije na Facebooku tražila obitelj djeteta.

- Danas je pravda zadovoljena. Ali to ne oduzima ekstremnu bol, ljutnju i nevolju koju smo svi morali iskusiti - rekla je obitelj bebe.

Prilikom pretrage njezinog doma, policija je pronašla jezivu poruku koju je napisala ne zelenom papiriću.

- Ne zaslužujem živjeti. Ubila sam ih namjerno jer nisam dovoljno dobra da bih skrbila za njih. Ja sam grozna i zla osoba. Ja sam zla. Ja sam ovo učinila- pisalo je u poruci.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Primalja iz pakla: Ubila 7 beba, trovala ih je inzulinom i zrakom. Prijeti joj dugogodišnji zatvor Lucy Letby 07:58

Detektivi osim toga analiziraju dokumente o oko 4000 beba o kojima se Letby brinula za vrijeme dok je bila medicinska sestra.

Njezina prva žrtva bio je  dječak koji je rođen u lipnju 2015. godine, prerano, carskim rezom u 31. tjednu. Dječak je primljen na intenzivnu njegu neonatološkog odjela, a iako je bio stabilno, sat i pol nakon što je preuzela smjenu dječaku se stanje pogoršalo.

Porota je zaključila da je dječak umro jer mu je Letby ubrizgala zrak u krvotok, a sudac se tijekom ranijeg izricanja presude osvrnuo na sve bebe koje je Letby ubila ili pokušala ubiti.

- Četiri dana nakon kolapsa bebe B kolabirala je i beba C te umrla. Imala je infekciju pluća i dobivala antibiotike. Ubrizgali ste joj pretjeranu količinu zraka u nazogastričnu sondu. Prije nego što je beba C preminula, na iznimno ste bezosjećajan način razgovarali s roditeljima o opraštanju s djetetom - rekao je.

Sudac je zatim naveo bebu D, koja je umrla u jaslicama intenzivne njege, a beba E je umrla od embolije 3. kolovoza. Beba F se, na sreću, oporavila, ali ima ozbiljne kognitivne poteškoće.

Kako će izgledati život ubojice beba u zatvoru? Bit će 22 sata dnevno u 5m2. Tamo će umrijeti
Kako će izgledati život ubojice beba u zatvoru? Bit će 22 sata  dnevno u 5m2. Tamo će umrijeti

Sudac je zatim kazao da je Letby u rujnu 2015. pokušala ubiti bebu G.

- Jedva je preživjela. Ubrizgali ste joj mlijeko kroz nazogastričnu sondu, a zatim je prekomjerno hranili, zbog čega je povraćala i prestala disati. Beba G je pretrpjela duboku ozljedu mozga od koje se neće oporaviti. Potrebna joj je stalna podrška i pažnja - dodao je.

Countess of Chester Hospital police investigation

Kasnije je ubila i bebu I, ubrizgavši joj zrak u želudac, crijeva i venski sustav, bebi L je ubrizgala  inzulin u hranu, a u bebi M zrak.

- Beba L pretrpjela je oštećenje mozga. Pokušali ste ubiti bebu N. Nanijeli ste joj bolnu traumu u grlu, zbog čega je vrištala i krvarila. Srećom je preživjela. Što se tiče beba O i P, dva brata i dio trojki rođenih u lipnju 2016., tada ste se vratili s odmora i bili imenovani njihovom medicinskom sestrom. Beba O je pretrpjela niz iznenadnih, neočekivanih kolapsa, a vi ste joj nanijeli ozljedu jetre i uzrokovali značajno krvarenje. Sljedećeg dana ubili ste njegovog starijeg brata, bebu P, ubrizgavajući mu zrak u želudac, zbog čega mu je pukla dijafragma. Treća beba je premještena u drugu bolnicu, na sigurno - istaknuo je sudac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere