Obavijesti

News

Komentari 36

Izraelski ministar: Hezbollah je platio i nastavit će plaćati visoku cijenu za napade...

Izraelski ministar: Hezbollah je platio i nastavit će plaćati visoku cijenu za napade...
4

Istovremeno, izraelske snage su oborile bespilotnu letjelicu koja je lansirana iz Iraka. Iračke Narodne mobilizacijske snage tvrde da su lansirali dron kao osvetu za ubojstvo čelnika Hamasa Sinwara

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Izrael je udario na Bejrut i druge dijelove Libanona 07:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja

Američki sustav proturaketne obrane spreman za upotrebu u Izraelu

Sustav proturaketne obrane koji su Sjedinjene Američke Države poslale Izraelu sada je operativan i spreman za upotrebu, potvrdio je u ponedjeljak američki ministar obrane Lloyd Austin. Prema njegovim riječima, sustav može biti aktiviran vrlo brzo kada to bude potrebno, piše CNN.

Austin je novinarima, koji su s njim putovali u Kijev, govorio o THAAD sustavu (Terminal High-Altitude Area Defense), jednom od najmoćnijih obrambenih oružja američke vojske. THAAD može presresti balističke projektile na udaljenostima od 150 do 200 kilometara s visokom razinom uspješnosti. Sustav koristi napredne radare i presretače kako bi uništio projektile tijekom njihove završne faze leta.

Izraelski ministar: Hezbollah je platio i nastavit će plaćati visoku cijenu

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz kaže da su noćašnji napadi na Libanon bili "izraelski napad širokih razmjera" koji je "ciljao financijsku infrastrukturu Hezbollaha".

- Bejrut u plamenu. Ogromni požari viđeni su iznad Bejruta dok je više od 15 zgrada pogođeno nakon upozorenja za evakuaciju stanovnika. Hezbollah je platio i nastavit će plaćati visoku cijenu za svoje napade na sjeverni Izrael i raketiranje. Nastavit ćemo udarati na iranskog posrednika dok se ne sruši - poručio je.

Izrael osta bez još jednog zapovjednika u napadu

Zapovjednik 401. oklopne brigade izraelskih obrambenih snaga, pukovnik Ehsan Daqsa (41), ubijen je tijekom borbi u sjevernom Pojasu Gaze u nedjelju, objavila je vojska.

Ukupno je u borbama ubijeno šest pukovnika IDF-a, od kojih četiri tijekom napada 7. listopada.

Naime, prema istrazi IDF-a o smrti Daqse se on nalazio ispred svog tenka s drugim časnicima kada su pogođeni eksplozivnom napravom u Jabaliji, u sklopu tamošnje ofenzive protiv Hamasa.

FOTO Noćni napad na Bejrut

24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
24sata
7:00

Nakon što je najavio novu seriju snažnih napada, Izrael je udario na Bejrut i druge dijelove Libanona, a na društvenim mrežama pojavljuju se snimke masovnog udara. Uspaničene gomile ljudi zakrčile su ulice i izazvale prometni kaos u nekim dijelovima Bejruta dok su pokušavale doći do četvrti za koje se smatralo da su sigurnije, kazali su svjedoci. 

Na društvenim mrežama šire se videozapisi koji prikazuju kako se do temelja urušila zgrada u četvrti Dahiyeh južnom Bejrutu, a čini se da je cilj Izraela bio ogranak organizacije al-Qard al-Hassana, koji navodno financira Hezbolah.

Istovremeno, izraelske snage su oborile bespilotnu letjelicu koja je lansirana iz Iraka. Vojska kaže da je dron presretnut iznad Sirije nakon što je "prešao u Izrael s istoka", što obično označava napad koji je došao iz Iraka.

 U videozapisu koji su na internetu objavile iračke Narodne mobilizacijske snage koje podupire Iran, tvrdi se da prikazuje kako je dron lansiran prema Izraelu kao osveta za ubojstvo čelnika Hamasa Yahya Sinwara.

Komentari 36