Obavijesti

News

Komentari 10

Marendićeva sina kao sudionika tučnjave otkrile snimke. Vlasnik Velveta: 'Kod nas nije bilo ništa'

Marendićeva sina kao sudionika tučnjave otkrile snimke. Vlasnik Velveta: 'Kod nas nije bilo ništa'

Šef Sindikata policije Dubravko Jagić kaže kako je potez Slobodana Marendića, koji je dao ostavku, moralan čin. Opisuje ga kao profesionalca i korektnog čovjeka koji je dobro vodio PU splitsko-dalmatinsku

VIDEO

Nakon što je Slobodan Marendić dao ostavku na mjestu načelnika PU splitsko-dalmatinske jer je njegov 17-godišnji sin, zajedno s još četvoricom, sudjelovao u premlaćivanju 23-godišnjaka oglasili su se iz kluba Velvet gdje su svi sudionici, uključujući i Marendićevu kćer, u petak bili u noćnom izlasku. Demantiraju da je sukob počeo u njihovom klubu.

- Na putu sam od prošle nedjelje tako da nikakvih direktnih saznanja nemam, no kako sam čuo od voditelja sukob nije počeo u našem klubu, ali ni ispred njega. To se dogodilo na parkiralištu nešto dalje od kluba, što se vidi i na snimkama videonadzora okolnih kafića. Policija je sve te snimke uzela. Naš klub također je pokriven kamerama i unutra i izvan kluba, tako da se vidi da unutra ništa nije bilo. Sve je to pregledano, a voditelj je dao svoj iskaz u policiji - kazao nam je Dražen Brzica, vlasnik kluba Velvet na Poljudu.

Podsjetimo, u noći s petka na subotu u bolnicu je primljen 23-godišnjak s teškim ozljedama glave.

Splitski šef policije podnio je ostavku: 'U teškom ozljeđivanju mladića sudjelovao je moj sin'
Splitski šef policije podnio je ostavku: 'U teškom ozljeđivanju mladića sudjelovao je moj sin'

- Odmah po prispijeću, pacijent je bio bez svijesti te smo išli hitno u neurokiruršku dvoranu gdje mu je postavljen monitoring za intrakranijalno praćenje tlaka. Nastavljeno je intenzivno liječenje, pacijent je još uvijek u životnoj opasnosti. Kritično mu je stanje. Pokušavamo što bolje kontrolirati ozljedu koja je nastala. Radi se o edemu mozga, znači naticanju. Činimo sve u našoj moći da najprije ograničimo štetu koja je nastala potom ćemo krenuti u drugu fazu kada ćemo moći procijeniti koliko je to kliničke posljedice ostavilo - rekao je dr. Josip Krnić, pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC-a Split. O drugim ozljedama nije govorio navodeći kako je ozljeda mozga vodeća ponavljajući kako čine sve da njome ovladaju.

- Kod ozljeda glave svaka je individualna i svaka nosi svoju problematiku u ovoj fazi davati prognoze nije moguće - zaključio je dr. Krnić.

KBC Split o stanju pretučenog mladića: 'Činimo sve u našoj moći, kritično mu je stanje...'
KBC Split o stanju pretučenog mladića: 'Činimo sve u našoj moći, kritično mu je stanje...'

Šef Sindikata policije Dubravko Jagić istragu u slučaju navedenog slučaja nije želio komentirati, no osvrnuo se na Marendićev potez.

- Odlučio se na moralan čin i to je njegova osobna stvar, i sam je rekao da je ponašanje njegovog člana obitelji nespojivo s njegovim radnim mjestom. Pošto je dao neopozivu ostavku, ona se ne može povući. Njegov dosadašnji zamjenik će preuzeti upravljanje PU splitsko-dalmatinskom. Prema mojim informacijama, on je kao načelnik dobro vodio PU splitsko-dalmatinsku, bio je profesionalac, poštivao je kolege i kolektivni ugovor. Dosadašnja suradnja bila vrlo korektna. Očekuje se da će on sada biti premješten na neku drugu funkciju koje neće biti rukovodeća pozicija. Sigurno će mu se pronaći adekvatno mjesto – kazao je Jagić.

Dodajmo da ovo nije prvi put da Marendić daje ostavku zbog ponašanje svoje djece. Prvi put to je učinio prije šest godina jer je njegov stariji sin, danas 25-godišnjak, razbio službeni policijski automobil napuhavši 1,7 promila alkohola u krvi. Općinsko državno odvjetništvo ga je tada, kao mlađeg punoljetnika, poštedjelo te mu je samo određen rad za opće dobro.

Oglasio se ministar

Na slučaj se osvrnuo ministar Davor Božinović koji je prihvatio Marendićevu ostavku. 

- Znamo da se dogodio incident, tučnjava mladih ljudi. Policija je odmah izašla na mjesto događaja, počela sa izvidima. Međutim, službenici su shvatili da je jedan od počinitelja sin načelnika PU. U tom trenutku automatski se izvješćuje Ravnateljstvo policije koje je, u skladu s praksom koja postoji, odredilo da službenici iz druge policijske uprave nastave izvide. Kada se potvrdila informacija da se među počiniteljima nalazi i sin načelnika, ta je informacija došla do njega i on je povukao, po meni, jedini mogući moralno utemeljeni potez - rekao je Božinović. Ostavku je, dodaje, prihvatio. 

- Ovo nije prvi put, znamo što se dogodilo prije više godina. To je isto bila situacija s drugim sinom načelnika Marendića koji je uzeo ključ od službenog automobila i doživio prometnu nezgodu. Tada je načelnik podnio ostavku koju sam prihvatio. Kada je došlo vrijeme da se raspiše natječaj, on se javio i nitko nije mogao pretpostaviti da se nešto slično može dogoditi. Ovo što se dogodilo je situacija po kojoj načelnik uprave ni po čemu nije odgovoran. To je uradio njegov sin. Njegov kredibilitet je, nažalost, narušen - rekao je ministar i izrazio podršku roditeljima mladića koji je nastradao. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla
Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)
TRAGEDIJA U LICI

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen