Obavijesti

News

Komentari 42

'Mama, idem u Bruxelles!' Bartulici se nakon afere s kućom smiješi fotelja u Bruxellessu

'Mama, idem u Bruxelles!' Bartulici se nakon afere s kućom smiješi fotelja u Bruxellessu

Dobije li fotelju u EU parlamentu, bit će će među najbolje plaćenim hrvatskim političarima s neto plaćom od čak 7800 eura, a majka ga više neće morati financirati

VIDEO

Prema izlaznim anketama, Domovinski pokret osvojio je jedan mandat na EU izborima. U stranci su složni, Stephen Nikola Bartulica jedini je član stranke koji će svoju hrvatsku plaću zamijeniti onom europskom. Na listi je odmah iza predsjednika stranke i nositelja liste Ivana Penave. Čelni čovjek čestitao je okupljenima na rezultatima prvih izlaznih anketa koje za sada pokazuju devet posto potpore za tu straku i jedan siguran mandat u europskom parlamentu.

Bartulica o aferi kupnje kuće na Prviću: 'Moji roditelji cijeli život rade u Americi, nismo sirotinja'
Bartulica o aferi kupnje kuće na Prviću: 'Moji roditelji cijeli život  rade u Americi, nismo sirotinja'

- Domovinski pokret je treća politička snaga u državi. Kako sada stvari stoje, s jednim mandatom naš Stjepo Bartulica bi trebao ići za Europu, a to će vjerojatno pokazati i preferencijalni glasovi - rekao je Penava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Slavlje u stožeru Domovinskog pokreta nakon prvih rezultata izbora za Europski parlament 01:55

Bartulica je jedini iz vrha stranke koji još uvijek nije stigao u stožer, a tamo ga, kako doznajemo, očekuju iza 22 sata. Dobije li fotelju u Europskom parlamentu, bit će najbolje plaćeni hrvatski političari s neto plaćom od čak 7800 eura, a majka ga više neće morati financirati. Dodajmo tu i dnevice od 350 eura za troškove smještaja, prehrane i druge troškove u Bruxellesu. Korištenje službenog automobila bit će mu osigurano, i to besplatno. Imat će pravo i na troškove ureda u matičnoj državi, što uključuje najam, opremu i zaposlenike u njemu, s 4950 eura mjesečno. Tu su također i putni troškovi, od službenih putovanja te povratnh putovanja iz Bruxellesa u Zagreb, za što će imati pravo na nadoknadu troškova od 343 eura. Europska unija troškove cestarine, prtljage i rezervacije plaća zasebno. Osim službenih, i neslužbena putovanja bit će mu plaćena do 4886 eura u godinu dana. Kada dođe kraj mandatu, imat će pravo na prijelaznu naknadu, odnosno iznos koji je jednak jednoj mjesečnoj plaći po godini u kojoj su bili na dužnosti do najviše dvije godine. Cifra je vrtoglava, a iznosi maksimalno 20.150 eura.

Zagreb: Stjepo Bartulica o aktualnim temama

Podsjetimo, Bartulica je kupio kuću na tri kata i vrt na otoku Prviću za 300.000 eura, a prema njegovoj imovinskoj kartici, on i supruga mjesečno zarađuju 3600 eura pa im, nakon što za dva kredita izdvoje 3562 eura, ostaje za život svega 38 eura mjesečno. Preko odvjetničkog ureda je priopćio da svakodnevne životne troškove podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka. Međutim, i taj novac je onda trebao upisati u imovinsku karticu. 

Stipo Mlinarić: Bartulica mora sutra pred novinare i do zadnjeg detalja sve objasniti
Stipo Mlinarić: Bartulica mora sutra pred novinare i do zadnjeg detalja sve objasniti

Naknadno su 24sata objavila kupoprodajni ugovor iz kojeg se vidi da je Božica Bartulica, Bartuličina majka, upravo njemu dala punomoć da se bavi prodajom te kuće te da je ugovor sklopljen u ožujku 2024. godine, dakle nakon što je kupio kuću na Prviću. Osim toga, tu je i automobil kojeg je kupio, kako tvrdi u imovinskoj kartici, od "drugih prihoda". Ti drugi prihodi službeno ne postoje. Upitno je i može li se u osobne svrhe koristiti automobilom kojeg je stranka Domovinski pokret unajmila za potrebe kampanje za EU izbore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

UŽIVO U poplavama 21 poginuli, brojni nestali: 'Ovo je tragedija. Gotovo cijelo selo je zbrisano'
KATASTROFA U BIH

UŽIVO U poplavama 21 poginuli, brojni nestali: 'Ovo je tragedija. Gotovo cijelo selo je zbrisano'

Tijekom cijele protekle noći obilne kiše koje su stvorile bujice pretvorile su središta gradova u rijeke, poplavljeni su stambeni i poslovni objekti, te se uopće ne može prometovati
VIDEO Ispovijest koja ledi krv u žilama: Sin je bio iza mene, a onda ga je odnio val od 3 metra
'SAMO JE NESTAO'

VIDEO Ispovijest koja ledi krv u žilama: Sin je bio iza mene, a onda ga je odnio val od 3 metra

Sin je išao iza mene, nešto se okrenuo i naišao je veliki val. Bio je velik sigurno tri metra, samo je nestao. Gdje je sada da idem?, kazao je Muhamed Begović iz Jablanice